• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
İmam Hatip Okulları ve öğrencileri başarılarıyla göz dolduruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yükseköğretime geçişteki katsayı adaletsizliğinin kaldırılmasıyla İmam Hatip Okullarına olan talep her geçen gün artarken, İmam Hatip öğrencilerinin başarısı göz dolduruyor. Toplumun manevi alandaki önemli ihtiyacını karşılayan imam hatip okulları, akademik alandaki başarılarıyla da gelecek için büyük bir ümit veriyor.

Üniversite giriş sınavlarında önemli başarılara imza atan İmam Hatip Lisesi öğrencileri, YKS'da aldıkları puanlarla dikkatleri üzerlerine çekiyorlar. İmam Hatip Okullarındaki başarı ve eğitim kalitesi her geçen gün artarken Türkiye genelinde İmam Hatip Okullarına olan ilgi de artıyor.

Gaziantep’te, Şahinbey ilçesinin Karataş Akkent Mahallesi’nde 2013 yılında hizmete açılan 30 derslikli Şahinbey Belediyesi Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye genelindeki en başarılı İmam Hatip Okulları arasında yer alıyor.

Gaziantep başta olmak üzere Türkiye genelinde İmam Hatip Okullarına olan ilginin arttığını belirten Şahinbey Belediyesi Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İbrahim Halil Günsever, bu durumun memnuniyet verici ve sevindirici olduğunu söyledi.

“Öğrencilerimiz, imam hatip ruhuyla eğitim ve öğretime destek veriyorlar”

Okullarının 2 yıldır proje okulu olmasına rağmen önemli başarılara imza attığını belirten Günsever, “2 yıldan beri bu alanda çalışıyoruz. Öğrencilerimiz her geçen gün daha iyi bir kaliteyi yakalamak için ellerinden gelen gayreti fazlasıyla sarf ediyorlar. Toplumdan da gerekli ilgi ve desteği görmekteyiz. Öğrencilerimiz, okulumuz sonradan proje okulu olmasına rağmen şu an okul içerisinde gerek deneme sınavlarıyla gerek konu taramalarıyla gerek akademik başarılarıyla gösterdikleri çalışmalarla topluma yön vermeye ve hizmet etmeye başladılar. Öğrencilerimiz de sadece akademik anlamdaki çalışmalarla değil aynı zamanda imam hatip ruhuna uygun yüklendikleri misyonlarla da eğitim ve öğretime destek veriyorlar.” dedi.

“Öğrencilerimiz başarılıyla göz dolduruyor”

Öğrencilerinin de çok önemli başarılara imza attığını belirten Günsever, “Gençlik ve Spor Bakanlığının projelerinden, 3D Vakfı'nın düzenlediği TEKNOFEST ile ilgili çalışmalarda öğrencilerimiz ciddi anlamda bir proje başvurusu yaparak, bu alanda da varlıklarını göstermek istediklerini ortaya koydular. Bunun yanında öğrencilerimiz, yaptıkları çalışmalarla da toplumun örnek birer şahsiyetleri olduğunu, imam hatiplilerin toplum içerisinde sadece dini misyonu yüklenen değil, aynı zamanda topluma yön veren, toplumun her kesiminde var olduklarını hissettiren bir ruhla çalışmalarına devam ediyorlar.” şeklinde konuştu.

“İmam hatip okullarına ilgi daha da artıyor”

900 civarında öğrencilerinin olduğunu belirten Günsever, “Bu öğrencilerimizden büyük beklentiler içerisindeyiz. Öğrencilerimiz gittikleri her platformda ve bulundukları her ortamda kendilerinden söz ettirmeye başladı. İmam Hatip Okulları, sadece dini misyonla değil, aynı zamanda sportif ve kültürel faaliyetleriyle de var olduklarını ortaya koyan bir çalışma becerisi içerisindeler. İnanıyoruz ki bundan sonraki süreçte ilginin daha çok arttığı ve istatistik verilerin de ortaya koyduğu sonuçlarla imam hatip noktasındaki sürecin daha başarılı biz çizgiye geleceğini, bu öğrencilerimizin çok daha başarılı adımlar atacağına ve topluma çok daha iyi hizmetler ederek yol haritasında varlıklarını da hissettireceklerine inanıyoruz.” diye konuştu.

“Toplumunda imam hatip okullarına ilgisi ve desteği var”

Proje okullarından dolayı her geçen gün imam hatiplerin kalitesinin arttığını ve toplumun imam hatip okullarına ilgi gösterdiğini belirten Günsever, “Toplumun da bu konuda büyük bir desteği var. İnanıyoruz ki ileriki zamanlarda diğer öğrencilerimiz, ‘keşke ben de imam hatipli olabilseydim’ diyeceklerdir. Bu gençlerimizin toplumun hem akademik alanındaki ihtiyaçlarını hem dini alandaki ihtiyaçlarını karşılayacak gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum.” diye konuştu.

“İmam hatipli olduğum için çok mutluyum”

Lise 11’inci sınıf öğrencisi Nisanur Kaya, “3 yıldır imam hatipte okuyorum ve imam hatipte okumanın gerçekten çok büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Çünkü imam hatip demek gerçekten de bir insanın kalbine kattığı sevinci ve arzuyu belirten bir duygu. Her insan imam hatibe gelmek ister ve her insan burada ilim tahsil etmek ister. Ama bizler çok şanslı insanlarız ki, bu okulda eğitim görebiliyoruz. Bazı arkadaşlarımız, İmam Hatip Okulundan mezun olduğumuzda bir meslek sahibi olamayacağımızı düşünür. Ama asla İmam Hatip Okulu öyle değildir. Aslında imam hatip okuluna daha çok bir şeyler katabilmek için başka meslekleri de tercih etmemiz gerekiyor. Aklımızda sadece ilahiyat olmamalıdır. Tıp, pilotluk ve mühendislik gibi meslekler de olabilir. Öğrenciler genellikle imam hatipten sonra sadece ilahiyat okuyacağını düşünüyor. Ama gerçek öyle değil. Biz hem akademi hem de ilmi alanlarda ilerliyoruz. Zaten İmam Hatip Okullarını tercih edenler buraya geldiklerinde bu gerçeği göreceklerdir. O yüzden herkesin hayalinde sadece Anadolu ve meslek lisesi değil de bir İmam Hatip Lisesi neden olmasın? Zaten ben de imam hatip okulunu tercih ettiğim için buradayım, mutluyum ve iyi ki de imam hatipliyim.” dedi.

“İmam hatipli olmak büyük bir ayrıcalıktır”

Lise 11’inci sınıf öğrencisi Sevim Elif Kaya da “Bu okuldaki üçüncü senem. Bir imam hatipli olarak hem fenni ilimlerimizi hem de dini ilimlerimizi birlikte görmekteyiz. Akademik başarılarımızın yanında diğer bütün dini ilimler de görüyoruz. Bu okuldan mezun olduğunuz zaman diğer liselerdeki gibi değil de iki kanatlı kuşlar olarak mezun olacağız. Hem fenni kanadımız hem de dini kanadımız olacak ve bu bizim hayatımızda birçok evrede yardımcımız olacak. Hem Rabbimizin istediği ideal kul olmaya çalışmak için hem de dünya hayatımızdaki akademik başarılarımız için imam hatipli olmak büyük bir ayrıcalıktır. En başta bizler birer Müslümanız ve hepimizin bilmesi gereken temel düzeyde İslami ilimler vardır. Ama maalesef imam hatip dışındaki birçok okulda bu ilimlerin tam olarak verildiğini düşünmüyorum. Siyer, hadis ve fıkıh gibi sadece temel düzeydeki eğitimler veriliyor. Ama bizler, kelam, akaid ve hitabet gibi daha üst düzey dersleri uygulamalı olarak çok daha iyi bir şekilde öğrenebiliyoruz. Bundan dolayı imam hatip okullarının böyle bir farkı var. İmam hatip öğrencileri de toplumda daha iyi örnek oluyor.” diye konuştu.

“İmam hatipli olduğum için gurur duyuyorum”

İmam Hatip Okulunda okumanın ve imam hatipli olmanın ayrıcalıklı olduğunu vurgulayan lise 12’inci sınıf öğrencisi Gizem Kılıç ise, şunları söyledi:
“4 yıldır imam hatipte okumaktayım. İmam hatip demek hem fenni ilimlerin hem de dini ilimlerin bir arada alındığı, çağımızın ihtiyaçlarını içinde taşıdığı ve bir Müslüman’ın en iyi eğitim aldığı bir okuldur.  İmam Hatip Okulunda mezun olduktan sonra sadece ilahiyatçı olmak sadece dini ilimlere vakıf olmak gibi bir durum yok. İmam hatipli olmak demek dünyadaki bütün ilimlerle ilgilenmek demektir. İmam hatipli olmak ayrıcalıktır. Hem dinimizi hem de fenni ilimleri öğreniyoruz. Diğer liselerden, gençlerden çok fazla artılarımız oluyor. Anadolu lisesine giden bir öğrenci sadece fenni ilimleri öğreniyor. Ama biz hem dini ilimleri hem de fenni ilimleri de bir arada öğrenebiliyoruz. Aynı zamanda beraber yaptığımız etkinlikler oluyor. İmam hatipteki kardeşliğimiz ve dernekler aracılığıyla bir yerlerde toplanmalarımız, hiçbir okulun sahip olmadığı özelliklerdir. İmam hatip öğrencisi olan öğrencilerin duruşu her taraftan belli oluyor. Bu yüzden imam hatipli olduğum için gurur duyuyorum.” (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir