• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt’te “Güvenli Okul Güvenli Gelecek” projesi okullarda başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "100 Günlük İcraat Programı’nda” ilan ettiği projelerden biri olan ve üç bakanlığın ortak çalışmasıyla hayata geçirilen "Güvenli Okul Güvenli Gelecek" projesi kapsamında imzalanan iş birliği protokolüyle, okullara anlık güvenlik desteği sağlanacak. Başlangıç aşamasında, 5 bin 329 polis, bin 506 jandarma ve toplum yararına program kapsamındaki 20 bin özel güvenlik görevlisinin yer alacağı toplam 26 bin 835 personel 22 bin 773 okulda ve okul çevrelerinde sabit olarak görev yapacak.

Bugün başlayan proje kapsamında Mehmetçik İlköğretim Okulunda, Siirt il Emniyet Müdürlüğü tarafından “Mobil Trafik Eğitim Tırı” yerleştirildi. Çocuklara TIR içerisinde trafikte uymaları gereken kurallar anlatıldıktan sonra, okul sahasına yerleştirilen trafik ışıkları ve levhaları sayesinde uygulamalı olarak trafikte uymaları gereken kurallar öğretiliyor.

Trafik kurallarının öğrencilere aktarılmasının önümüzdeki yıllarda trafik kazalarının önüne geçeceğine inandığını belirten Mehmetçik İlk Öğretim Okulu Müdürü Mustafa Özkoyuncu, son yıllarda verilen eğitimlerin ne kadar faydalı olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Özkoyuncu, “Bu gün okulumuzda trafik eğitim tırı bulunuyor. Okul öğrencilerimize çok faydalı olacak bir çalışma yapılıyor ve trafik kuralları öğretiliyor. Bu çalışma Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının bir araya gelerek oluşturduğu protokol çerçevesinde yapılmaktadır. İnşallah bu vesile ile öğrencilerimiz aldıkları trafik eğitim kurallarını çok iyi bir şekilde öğrenecek ve babalarına da araç kullandıkları sırada yardımcı olacaklardır. Hatırlarsanız Kurban Bayramı sırasında “Kırmızı Düdük” uygulaması hayata geçirilmişti ve bu uygulama çok faydalı olmuştu. Bugün de yapılan uygulamanın çok faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

Emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendim

Okullarına kurulan trafik eğitim TIR’ı sayesinde trafikte uyulması gereken kuralları ve yaya güvenliğini öğrendiğini belirten 2’nci sınıf öğrencisi Yusuf Mert Hökelekoğlu,”Polis amcalar okula getirdikleri akülü arabalarla uygulamalı bir şekilde trafik kurallarını öğrettiler. Araç sürerken emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğunu ve onlar sayesinde trafikte nasıl hareket edeceğimizi öğrendim.” dedi.

Çoğu kişi trafik kurallarına uymadığı için ölüyor

Trafik kurallarına uymayı çok sevdiğini ve bunun hayatını kolaylaştırdığını ifade eden 2’nci sınıf öğrencisi Zeynep Sena Eldemir, “Çoğu kişi trafik kurallarına uymadığı için ölüyor. Bu gün burada trafik kurallarını ve trafikte neler yapmamız gerektiğini öğrendik. Sahaya getirilen araçlar ve yerleştirilen trafik ışıkları ile levhalar sayesinde hem oyun oynuyor hem de trafik kurallarını öğreniyoruz. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir