• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı ülkelerine İdlib tepkisi: Bitti artık o iş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldiği programda yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin en büyük gücü, birliği, beraberliği, kardeşliği ve dayanışmasıdır." dedi.

Erdoğan, "Ülkemizi terör örgütleriyle kuşatma, şehirlerimize gözünü diken rejimlerle tehdit etme, ekonomik tuzaklarla tökezletme peşinde olanlara fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.

"BİTTİ ARTIK O İŞ"

Düzensiz göçmen hareketine ilişkin gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kapıları açınca telefon, telefon üstüne gelmeye başladı, 'Kapıları kapatın'...'Bitti artık o iş, artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız' dedik."

"PUTİN İLE GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimin Putin ile görüşeceklerini ifade eden Erdoğan, "Gelişmeleri değerlendireceğiz. Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz." dedi.

Erdoğan, "15 Temmuz'da başaramadıklarını Suriye üzerinden hayata geçirmeye çalışanları bir kez daha hüsrana uğratmakta kararlıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Sınırlarımızın terör örgütleri ve gözünü ülkemizin topraklarına dikmiş zalim bir rejim tarafından kuşatılmasına, milyonlarca sığınmacının yükünün kalıcı bir şekilde üzerimize yıkılmamasına bundan böyle kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kan dökülmemesi, can yanmaması, acı yaşanmaması hassasiyetimizi zafiyet, çekingenlik olarak görenlere gücümüzü göstermeye yeni başlıyoruz. Şu ana kadar rejimin verdiği insan ve araç gereç kayıpları sadece bir başlangıçtır. Bu gafillere Türkiye'nin gerektiğinde baş veren ama baş eğmeyen büyük bir devlet olduğunu gösteriyoruz."

"Rusya ve İran'la bir derdimiz yok"
Erdoğan, "Rusya'ya ve İran'a bir kez daha sesleniyorum, Suriye'de bizim sizinle herhangi bir derdimiz yok." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gözlem noktalarına yapılan saldırı tehditlerine ilişkin, şunları kaydetti:

"Yaşananlardan ibret almayanların gözlem noktalarımıza saldırı tehdidi, akıllarının başlarına gelmediğine işaret ediyor. Türkiye'nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her biri canımızdan birer parça olan askerlerimizin hayatına kastedenleri yerle yeksan etmek boynumuzun borcudur." dedi.

"Artık tek taraflı fedakarlık dönemi bitti"
Türkiye'nin Suriye'deki insani krizi çözme mücadelesi yürüttüğünün altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz Suriye'de hem bu ülkeden kaçarak ülkemize yönelen milyonlarca kişinin yol açtığı insani krizi çözme hem de topraklarımızın güvenliğini sağlama mücadelesi yürütüyoruz."

Türkiye'nin mülteciler için gösterdiği tek taraflı fedakarlık döneminin bittiğini söyleyen Erdoğan, "Sınırlarımızı açtığımız saatten beri Avrupa'ya yönelenlerin sayısı yüz binler oldu. Bu sayı yakında milyonlu rakamlarla ifade edilecek." ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir