• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Karadayı Ankara`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü "28 Şubat" soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Ankara`ya getirildi.

Karadayı`nın savcılık ifadesine, soruşturmayı yürüten Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin`in yanı sıra, TMK`nın 10. maddesi ile görevli Başsavcıvekili Murat Esen`in de katılması bekleniyor.

Ankara adliyesi önüne gelen bir grup İşçi Partisi üyesi, Karadayı için destek gösterisi yaptı.

28 Şubat soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nca ifadeye çağrılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı`nın avukatı Erol Yılmaz Aras, müvekkili hakkında verilen herhangi bir gözaltı ve arama kararı bulunmadığını söyledi.

Karadayı`nın avukatı Aras, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülen soruşturma kapsamında müvekkili Karadayı`nın Ankara`ya davet edildiğini ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı polislerin bu sabah Karadayı`nın kaldığı Fenerbahçe Orduevi`ne giderek daveti sözle ilettiklerini söyledi.

2 polis aracının Karadayı`ya, gözaltı işlemi varmış gibi gitmesini eleştiren ve bu durumu hukuksuz bulduğunu belirten Aras, polislerin Karadayı`ya nezaketli davrandıklarını da söyledi. Polislerin Karadayı`yı davet etmek için lojmana gelmelerinin gereksiz olduğunu da kaydeden Aras, 10 gün önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na, gerekirse müvekkili Karadayı`nın ifade verebileceği yönünde dilekçeyle bir başvuru yaptığını ve buna rağmen polislerin lojmana kadar gelerek davette bulunduğunu da aktardı. Karadayı`nın evinde herhangi bir arama yapılmadığını da belirten Aras, müvekkilinin Ankara`ya götürülmek üzere en yakın havalanına doğru yola çıkarıldığını da bildirdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir