• DOLAR 32.523
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2492.541
  • ...
Bingöl'de "Neslin Muhafazası" semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen seminerde yapılan konuşmalarda, İslam düşmanlarının, Müslüman neslin çoğalmasının önüne geçmek ve aileyi parçalamak amacıyla her türlü yola başvurduğuna vurgu yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Akademisyen İbrahim Dağılma'nın açılış konuşması ile devam etti. Dağılma, vakfın seminerlerine devam edeceğini ve her ay düzenli olarak tertip edileceğini söyledi.

Daha sonra sunumlarını yapan Eğitimci Metin Kaya, "Neslin Muhafazası" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.

"Neslimizi iyi yetiştirmemiz, geleceğimizi emniyete almak demektir"

Kaya gerçekleştirdiği sunumda, "Neslimizi iyi yetiştirmemiz, geleceğimizi emniyete almak demektir. Çocuklarımız bizim sadaka-i cariyemizdir. Biz de ana ve babalarımızın sadaka-i cariyeleriyiz. Nesli yetiştiren insanlar, nesli başıboş bıraktığı için bugün kötü bir durumdayız ama bugünkü kötü durumumuzun yarında böyle olacağı anlamına gelmez. Biz geleceğimizi emniyet altına almak istiyorsak, o nesli bugünden iyi yetiştirmemiz gerekiyor." dedi.

"İffetsizliğe karşı kuşanabileceğimiz en etkili silahımız ailedir"

Seminerde konuşan Eğitimci Süleyman Kızılçınar da, "Çağımızda yaşanan iffetsizliğe karşı kuşanabileceğimiz en etkili silahımız ailedir. Bu iffetsizliğe karşı ancak aile silahını kuşanarak mücadele edebiliriz. Batıl da bunun farkına vardığı için bugün ailesizliği ve ailesiz birlikteliği teşvik ediyor. Bunun için aile olmayı kolaylaştırmak gerekiyor. Bugün toplumda evlilik yaşı yirmi sekizlere otuzlara gelmişse bu çok ciddi bir sıkıntıdır. Hâlbuki Peygamber Efendimiz gençlerin evlendirilmesi gerektiğini söylüyor."

Program yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir