• DOLAR 32.59
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2494.421
  • ...
Türkiye`nin 2. Büyük Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAMSUN - 1 aylık ile 18 yaş arasında yoğun bakıma ihtiyacı olan çocukların tedavi gördüğü Çocuk Hastanesi bünyesindeki Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi`nde travma, zehirlenme, dahili ağır çocukluk çağı hastalıkları, şiddetli enfeksiyonlar, cerrahi sonrası sorunlar gibi nedenlere bağlı hastalar tedavi edilerek yeniden yaşama dönmeleri sağlanıyor. Yıllık ortalama 300 yaşam ve ölüm arasında kalan ağır vakaların tedavileri uzman hekimler gözetiminde yapılıyor.


OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Çocuk Yoğun Bakım Üniteleri`nin haftada 7 gün, günde 24 saat kesintisiz hizmet gerektiren bir veya birden fazla organ yetersizliğinden dolayı ya da geçirdikleri cerrahi uygulamalardan ötürü hayâtî bulguları tehdit altında olan çocukların bakım, tedavilerinin yapıldığı üniteler olduğunu söyledi. Servisin Çocuk Hastanesi bünyesinde 7 odalı bir serviste hayati tehlikesi olan çocuk hastaların bakım ve tedavisi için kesintisiz üçüncü düzey çocuk yoğun bakım hizmeti verdiğini belirten Prof. Dr. Şahinoğlu, yatak kapasitesi olarak Türkiye`de ikinci, Karadeniz`in ise tek üçüncü düzey çocuk yoğun bakım ünitesi olduğuna dikkat çekti. Şahinoğlu, servisin 12 yoğun bakım, 2 preyoğunbakım yatağı ve 12 solunum cihazı ile 1 ay ile 18 yaş arasındaki yoğun bakım ihtiyacı olan çocukların hizmetinde olduğunu belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:


"Ünitemiz iki öğretim üyesi, 3 asistan doktor, çocuk yoğun bakım deneyimli hemşire ve personelden oluşan çocuk yoğun bakım ekibi, çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümündeki öğretim üyelerinin yoğun desteği ile yılda yaklaşık 300 çocuk hasta izlenmektedir. Her geçen yıl izlenen hasta sayısı artmaktadır. Ünitemize başlıca travma, zehirlenme, dahili ağır çocukluk çağı hastalıkları, şiddetli enfeksiyonlar, cerrahi sonrası sorunlar gibi nedenlerle çocuk hastalar kabul edilmektedir."


Çocuk Yoğun Bakım sorumlu hekimi Yrd. Doç. Dr. Nazik Aşılıoğlu Yener, "Ülkemizde çocuk yoğun bakım yatak sayısı ihtiyacı olan hasta sayısından daha az olduğu için tüm illerimizden yoğun bakım ihtiyacı olan çocuk hastalar için aranmaktayız. Yerimiz olduğu nispette bölgemiz dışına da hizmet vermeye çalışmaktayız. 112 sağlık hizmetlerinin sunduğu hasta transfer hizmetlerindeki gelişmeler sayesinde tüm illerden ihtiyaç duyulduğunda hava ambulansı ile ağır hastalığı olan çocuk hastaları alıp tedavilerini planlamaktayız" diye konuştu.


Servis hekimlerinden Yrd. Doç. Dr. Şükrü Paksu ise, servisin çocukların yeniden hayata dönmeleri için hizmet veren önemli servislerden biri olduğunu, konumlarının önemini bilerek büyük bir özveriyle hizmet sunduklarını belirtti.

Netgazete

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir