• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

 Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) arasında İşbirliği Protokolü imzalandı. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ile MÜSİAD Akademi Kamu Sanayi İşbirliği ve Proje Takibi Komite Başkanı Abdulsamet Temel katılımlarıyla düzenlenen imza töreni, MÜSİAD Genel Merkez binasında gerçekleşti.

Anlaşma ile iki kurum arasında; ulusal ve uluslararası düzeyde teknoloji geliştirmeye yönelik yapılacak Ar-Ge projelerinin hazırlanması, şirketleşme ve girişimciliğin artırılması ile yeni fikir ve icatların bilimsellik çerçevesinde ticarileştirilmesi gibi alanlarda işbirlikleri öngörülüyor.

Proje kapsamında; TÜBİTAK, KOSGEB, Kalkınma Ajansları, Avrupa Birliği Çerçeve Programları ile kamu kurum ve kuruluşlarının fonlarından yararlanılarak Ar-Ge projeleri sunulması hedefleniyor. Böylece akademi ve sanayi iş birliğinin nitelikli hale ulaştırılması amaçlanıyor.

AR-GE VE İNOVASYONA ÖNEM VERİYORUZ

İmza töreninde düşüncülerini aktaran Genel Başkan Kaan, MÜSİAD olarak eğitim-öğretim çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Özellikle Sabahattin Zaim Üniversitesi gibi akademik olarak ciddi bir seviyeye ulaşmış bir kurum ile yapılan protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

Kaan ayrıca, MÜSİAD’ın Ar-Ge ve inovasyona verdiği önemi hatırlatarak; Milli Teknoloji Hamlesi için yapılan çalışmalara öncü olduklarını, ülke kalkınmasına fayda sağlayacak girişimcilere verdikleri kıymete değindi.