• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
İSTANBUL - Afrika ülkelerinin mevcut sanayi kuruluşlarını taşıyacak güvenli partner ülkeler arayışında olduğuna dikkat çeken TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, bu anlamda güvenli ülkenin Türkiye ve güvenli partnerin Türkiye girişimcisi oluğunu ifade ederek, KOBİ`lerin gözlerini Afrika`ya çevirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğünü ve dünyadaki konumunu giderek kuvvetlendirdiğini hatırlatarak, "Tüm olumlu gidişata karşın, ölçek ekonomisi Türkiye ekonomisinin önünde engel oluşturmaktadır. Dünya ölçek sıralamasında değerlendirildiğinde, Türkiye`de büyük firmalarımızın sayısal olarak gerilerde kaldığı görülmektedir. Ülke genelinde baktığımızda çarpıcı bir durum ortaya çıkmaktadır. İşletmelerimizin yüzde 98`inin KOBİ olduğu görülüyor. Büyük işletme sayısı ise sadece yüzde 2 oranında bulunuyor" dedi.

TÜGİK bünyesinde hem büyük işletme, hem de KOBİ kategorisinde üyeler bulunduğunu ifade eden Güral sözlerini şöyle sürdürdü, "Türkiye geneline baktığımızda KOBİ işletmelerin sayısının 1.275.000 adet ile Türkiye`nin yüzde 98`ini oluşturduğunu görüyoruz. KOBİ`ler sahip oldukları 8.000.000 toplam çalışan sayısı ile Türkiye`nin yüzde 80`ini oluşturuyor. Bu tablo, Türkiye`nin ölçek ekonomisi anlamında yaşamakta olduğu gerçeği en açık biçimde ortaya koymaktadır."

Afrika ülkelerinin mevcut sanayi kuruluşlarını taşıyacak güvenli partner ülkeler aradığına dikkat çeken Erkan Güral, KOBİ`lere şu önerilerde bulundu, "Afrika`nın arayışına yanıt, Türkiye`dir. Güvenli ülke Türkiye, güvenli partner Türkiye girişimcisidir. Bu potansiyelin sahiplenilmesi için KOBİ`lerimiz gözlerini Afrika`ya çevirmelidir." (İLKHA)