• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İş Kazaları Bu Ülkenin Bir Gerçeğidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Çukurova Belediye Hizmet ve Kültür Binasındaki iş kazasının bir ülke gerçeği olarak karşılarına çıktığını söyledi.

 

Çukurova Belediyesi tarafından ihalesi yapılan \"Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi\" inşaatının son kat tabliyesinin betonunun dökümü esnasında inşaat kalıbında çökme olduğunu 7 işçinin yaralandığını anımsatan İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, açıklamasında şunları söyledi: \"Yapı denetimi, yapı planlamasından başlayarak, yapıya ilişkin tasarım projeleri ile inşaatın imalat sürecini kapsayan bütünsel bir uygulamadır. Ülkemizde yapı üretimi süreci 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun hükümlerince yapılmaktadır. Ancak, kamuya ait yapı ve tesisler bu denetim mekanizmasının dışında tutulmuş, adeta bu yapılar kendi kaderlerine bırakılmaktadırlar. Bunun en açık göstergesi, ülkemizde yaşanan depremler sonrası Kamu Binalarının hazin sonucu olarak söylenebilir\" dedi.

 

En Çok İş Kazası İnşaat Sektöründe
En çok iş kazalarının inşaat sektöründe olduğunu söyleyen Bakır sözlerine şöyle devam etti: \"Yaşanan bu iş kazaları bir ülke gerçeği olarak karşımızda durmaktadır. Yapının inşaatı, tadilat, tamirat işleri de dâhil olmak üzere inşaat sürecinin her aşaması, süreç içerisinde yapılan her türlü iş, kazalarına davetiye çıkartmakta, işçi sağlığı ve iş güvenliği, sorunlu bir konu olmaya devam etmektedir. Türkiye için hazırlanan 2012 İlerleme Raporu`na göre, ülkemizin, sosyal politikalar ve istihdam alanında az sayıda gelişme gösterdiği, yoksulluk, işsizlik, eşitsizlik gibi sorunlarda hızla yol aldığı ve en çok iş kazasının inşaat sektöründe gerçekleştiği vurgulanmaktadır. İnşaat sektöründe sıkça yaşanan kazaların sebebi, güvenlik önlemlerinin alınmaması, işverenlerin güvenlik önlemlerini \"gereksiz\" maliyet olarak görmesi ve denetim mekanizmasının tam işletilememesidir\" dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir