• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Erdoğan'dan net mesaj: Sınır kapılarını açtık, kapatmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti'nin İstanbul milletvekilleriyle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, İdlib'de yaşanan hava saldırısının ardından hayatını kaybeden sayısının 36'ya yükseldiğini açıkladı.

Esad rejiminin İdlib'deki saldırısının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Putin'e de söyledim. Sizin orada ne işiniz var? Siz bizim önümüzden çekilin, bizi rejimle baş başa bırakın. Ona da biz çekildik diyemiyorlar. Ve menfaatleri nedir? İnanın bunu çözebilmiş değiliz. Mesele üsse bunu kurun, bunla derdimiz yok."

"18 bin göçmen sınırı geçti, bu sayı 25 bini bulacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında AB'nin verdiği sözünün tutmasının gerekliğini vurgulayarak, Türkiye'nin mültecilere kapıları açma kararında ısrarcı olduğunu, Türkiye'nin kapılarını açmaya devam edeceğini ifade etti. Erdoğan, "Dün de ne yaptık kapılar açtık. Bu sabah itibariyle kapıları zorlayıp geçenler 18 bin oldu, bunların sayısı bugün 25 bin olur. Biz bundan sonraki süreçte de kapıları kapatmayacağız. AB'nin sözünü tutması lazım" dedi.

2 binden fazla Esad rejiminin öldürüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu ana kadar 2 bin 100'ün üzerinde rejim unsuru, artık rejim unsuru da demeyelim, onların askerleri öldürülürken, 300'e yakın araç gereç imha edilmiştir. Ayrıca aralarından uçak pistlerinin ve kimyasal silah üretim tesislerinin de olduğu birçok yer ağır ateş altına alınmıştır. Her geçen gün bu baskıyı artırarak, kararlılığımızı kurtaracak. Dün akşam 7 kimyasal ürün deposu patlatılmıştır. İşin bu noktaya gelmesini asla istemezdik. Madem ki bizi buna zorladılar, sonuçlarına da katlanacaklar." şeklinde konuştu.

"İdlib'de de mutabakatlara uyulmadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'de de mutabakatlara uyulmadı. Rejim yüz bin defa ateşkesi bozduğu halde bunu gündeme getirmeyenler, kendi topraklarını savunan muhalifleri terörist olarak gösteriyorlar. Bu iç acıtıcı fotoğrafı sadece seyretmekle kalanlar farklı değildir. Hiçbirinin samimi olmadığını yaşayarak görüyoruz." dedi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir