• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
CHP`li Büyükşehir Belediyesinden Bir İlk Daha!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - CHP`li Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Mersin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (MESKİ), Mersin`de bulunan Camilere su sayacı takarak, Camilerden aylık olarak su parası toplamaya başladı.


MESKİ`nin yapmış olduğu uygulamaya tepkiler gelemeye başladı. Diyanet-Sen Mersin Şube başkanı Ahmet Görgülü, konu ile ilgili CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı aracılığıyla belediye ile irtibata geçtiklerini dile getirerek şunları söyledi, \"Yetkililer ile yapmış olduğumuz görüşmede yılda bir defa 90 lira para alınacağı söylendi. Daha sonra camilere takılan sayaçlar ile camilerin sayaçları 3 ayda bir okunmaya başlandı. Şimdi ise, sayaç okuma aylığa dönüşmüş durumda. Biz çevre illerde yapmış olduğumuz araştırmaya göre hiçbir yerde camilere ait olan sudan para alınmıyor. Hatta Türkiye`nin hiçbir yerinde Camilerden su parası alınmıyor.\"


CHP İl Başkanı, Milletvekilleri ve MESKİ Genel Başkanı ile görüştüğünü söyleyen Görgülü, bu meselenin bugüne kadar çözülemediğini söyledi. Görgülü, Belediyeden bu noktada kendilerine yardımcı olmalarını istedikleri belirterek şöyle devam etti, \"Camilerimizin kendilerine has bütçeleri olmadığından dolayı şuana kadar ellerine geçmiş olan su faturalarını ödeyememiş durumdalar. Bazı camilerimizin biriken su faturaları bin TL`nin üzerinde. Camii görevlilerimiz halktan bu parayı toplama konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Çünkü halk su parasını belediyenin almadığını biliyor.\"


Görgülü, son olarak yetkililerine seslenerek bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir