• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
`Öcalan`la Mütabakata Varıldı` İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan`ın 16 Aralık`ta Abdullah Öcalan ile İmralı`da buluştuğu basına sızmıştı. Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can`ın iddiasına göre ise yılbaşı öncesi Hakan Fidan İmralı`da tam iki gün geçirdi.

İddiaya göre Fidan, Öcalan ile müzakeresi tamamlanana kadar adada kalmayı tercih etti. Görüşmelerde Öcalan ile PKK`nın silah bırakması yönünde kapsamlı ve belli bir takvime dayalı bir mutabakata varıldı. Mutabakatın kapsamı hayli geniş.

Can`ın iddiasına göre Öcalan şimdi heyet bekliyor. Fidan`ın Öcalan ile vardığı mutabakata göre Öcalan gelinen yeni aşamayı konuşmak için yeni yılın ilk haftasında kendisini ziyarete gelecek bir heyet bekliyor. Heyet ağırlıklı olarak BDP`li siyasetçilerden oluşacak. Kimlerin yer alacağı konusunda henüz bir mutabakata varılmış değil. Öcalan, Gültan Kışanak`tan Aysel Tuğluk`a, Ertuğrul Kürkçü`den Ahmet Türk`e geniş bir liste sunmuş.

Can`a göre şimdilik öne çıkan iki isim var: Kürt siyasetinin en kıdemli ismi Ahmet Türk ve BDP Milletvekili Ayla Akat Ata. Heyet görüşmelerinde Öcalan devletle yaptığı mutabakatı anlatacak. Ve ilk somut adım bu ziyaretin kamuoyuna açıklanmasıyla atılmış olacak.

İddiaya göre Öcalan`ın silah bırakmayı da kapsayan bir çağrı yapması bekleniyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir