• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Binlerce Suriyeli mülteci Yunanistan sınırına gitmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kapıların açıldığı haberini alan mülteciler, dün gece itibarı ile otogardan Edirne’ye gitmeye başladı. Sabah saatlerinde de gidişlerin devam ettiği otogarda, Edirne firmalarında yer kalmadı.

İstanbul’un birçok noktasında ücretsiz otobüslerin Edirne’ye mülteci taşıdığı haberini alan Suriyeliler, araç kalkış noktalarına gelerek Avrupa'ya gitmek yollara düştüler. Ücretsiz olarak otobüslerin kalktığı haberinin iyice yayılmasının ardından araç kalkış noktalarında da yoğunluklar artarak devam etti.

7’den 70’e her yaştan kadın, erkek, genç, yaşlı, çoluk-çocuk binlerce Suriyeli mülteci, Avrupa’ya gitmek üzere Zeytinburnu, Esenler, Bağcılar, Sultangazi, Fatih, Esenyurt gibi birçok ilçeden İpsala Sınır Kapısına gidiyor.

Araçların yeterli sayıda olmaması ve mültecilerin bir an önce sınıra gitme istekleri sebebiyle otobüslere binişlerde izdiham yaşandı. Maddi durumu müsait olan bazı mülteciler ise kiraladıkları taksilerle sınıra gidiyor.

Öte yandan işi fırsata çeviren taksiciler, mültecileri Edirne’ye götürme karşılığında her bir sefer için bin 600 TL (kişi başına 350 TL) para talep ettikleri iddia ediliyor. (İLKHA) 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir