• DOLAR 32.513
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2487.998
  • ...

MERSİN-Akdeniz İhracatçı Birliklerinin eğitim, seminer, vb. organizasyon faaliyetleri ile projelerinin karar alma ve yürütmesini üstlenecek çatı örgüt olarak 2011 yılında kurulan AKİB Akademi`nin ilk projesi olan \"İhracata Yönelik Girişimcilik Programı\"nın 2011 yılı sonunda çalışmalarına başlanmış olup, 2012 Nisan ayı itibarı ile eğitimleri tamamlanmıştı.

 

Ülke ihracatına yön verecek yeni ihracat neferlerinin, ülkemize en üst donanımla hizmet etmesini sağlamak amacıyla başlatılan bu programın ilkinin sonucunda 4 ilden toplam 90 kişi mezun olmuş, mezun kursiyerlerin yüzde 70`i kendi işlerini kurmuş ya da dış ticaret alanında uzman olarak çalışma hayatına atılmışlardı.

 

324 Saat Eğitim

İhracata yönelik girişimciliğin teşvik edilmesi amacı ile yürütülecek bu programla ilgili ayrıntılı bilgiler veren AKİB Koordinatör Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, \"AKİB Akademi Girişimcilik programına katılacak 100 ihracat neferi adayımız, tamamı alanında uzman eğitmenler tarafından, 120 saat Dış Ticaret, 60 saat Girişimcilik Eğitimi, 48 saat Mesleki İngilizce, 40 saat Kişisel Gelişim, 16 saat Word-Excell-Power Point Eğitimi ve 24 saat Proje Yazma eğitimi alacaklar. Toplam 324 saatlik bu eğitim süreci sonunda ihracatçı adaylarına altı ayrı sertifika ve bir diploma verilecek. Verilecek diplomanın gelecekte tüm ihracatçı firmalarımız tarafından aranılacak bir yetkinlik belgesi olmasını hedefliyoruz\" dedi.

 

Mezuniyet sonrasında, kursiyerlerin tamamının KOSGEB Girişimcilik hibe ve kredi desteğinden faydalanabileceklerini de kaydeden Ulubaş, \"Proje kapsamında Mersin, Adana, Kayseri ve Hatay için 25`er kursiyer alınacak. Kursiyerler sınav ve mülakat sonucu belirlenecek. Kursiyerler için, üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren lisans bölümlerinden birinden mezun olması ve orta seviyede İngilizce biliyor olması şartı aranacak. Son başvuru tarihi ise, 25 Ocak 2012 Cuma\" şeklinde bilgiler verdi. (Osman Öksüz-İLKHA)