• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
Diyarbakır'da "Necmettin Erbakan'ı Anma' etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Programda, Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve şiirler okundu, dualar edildi.

Diyarbakır AGD Şube Başkanı Abdurrahman Ergin programda yaptığı konuşmada, Erbakan Hocanın ümmetin kurtuluşu için riskler aldığını söyledi.

Ergin, "Onun çizgisi yoksulu doyurmak, yetimi korumak ve mazlumun yanında olmaktı. Siyonizm, emperyalizm veya kapitalizmle mücadelenin yılmaz savunucusu olan Hocamız, yeri geldiğinde ümmetin kurtuluşu için büyük riskler almış, cesur ve en net tavır göstermişti." dedi.

video

"Erbakan, ufuk açan bir fikir ve bilim adamıydı"

Erbakan Hocanın büyük bedeller ödediğini hatırlatan Ergin, "Siyonist emperyalizmin her tarafı sardığı son yarım yüzyılda dimdik ayakta durmayı başarmıştı. O sadece İslam ülkelerine değil, Kur'an-ı Kerim'in emrettiği gibi bütün dünyanın saadetini isterdi. Ufuk açan bir fikir ve bilim adamıydı. Kapitalizm ve komünizm arasında bir tercihe zorlanan sağcılık ve solculuk arasında sıkıştırılmış tüm dünyaya, milli görüş düşüncesini gösterdi." ifadelerini kullandı.

Erbakan'ın bölgede yaşanan sorunları çözdüğünü belirten Ergin, "Erbakan Hoca ümmetin sesi ve diriliği oldu. Ezilenler için umut ışığı, sömürenlerin korkusu oldu. Mısırdaki haksız idamlar için heyet gönderdi. Irak'ta birbirine düşen Müslümanları barıştırdı. Kıbrıs'ta yapılan zulümlere son verdi. " diye konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir