• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Rezillikte Medyanın Rolü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir Hıristiyan geleneği olan yılbaşı kutlamalarının bu yıl ki bilançosu yine ağır oldu. Tacizlerle, kavgalarla, yaralanmalarla, ölümlerle, alkollü eğlencelerle ve trafik kazalarıyla geçirilen bir yılbaşı gecesi daha yaşandı. Günler öncesinden başlayarak halkı yılbaşında içki içmeye, sokağa çıkıp çılgınlar gibi dans etmeye, para harcamaya, tüketmeye davet eden kartel medyası, şimdi de, elbirliği ile oluşturdukları zeminlerde yeşeren rezil görüntülerden yakınıyor. Tek suçlu magandalarmış gibi göstermeye çalışıyor.

“MEDYA AYMAZLIK YAPIYOR”
Yılbaşında yaşanan rezillikleri değerlendiren Türkiye Yeşilay Cemiyeti eski Başkanı Muharrem Balcı, medyanın tutumunu “ucuz bir ilkesizlik” olarak değerlendirdi. Medyanın önce yılbaşı kutlamalarını meşru gösterip daha sonra çıkan olayları eleştirmesini aymazlık olarak değerlendiren Balcı, içki ve alkol tüketimini uluslara arası sermayeye hizmet ettiğinin altını çizdi. Bazı muhafazakar gazetelerin de bu tuzağa düştüğünü belirten Balcı, bu gazetelerin milli piyangoyu bile meşru gösterme yoluna gittiklerini söyledi. Balcı sözlerini şöyle tamamladı: “Basın sürekli bu aymazlığı yapıyor. Yanlış yaptık diyende de yok özür dileyende yok. Yılbaşı kutlanacak diye fotoğraflar veriyorlar ve bunu meşru gibi gösteriyorlar. Daha sonra çıkan olayları eleştirmek ise hiç inandırıcı gelmiyor.”

“MEDYA ÇOK SORUMSUZ”
İnsanı Değerler Derneği Başkanı Mehmet Özdemir de, uyuşturucu ve alkolle mücadelede Türkiye`nin en önemli sorunlarından biri olarak medyanın sorumsuzluğunu gösterdi. Özdemir “Medya bu konuda çok duyarsız ve gençlerimizin geleceği ile oynuyorlar” dedi. Türkiye`de işlenen suçların birçoğunun alkolden meydana geldiğini belirten Özdemir, “Bütün dünya alkol ve uyuşturucu ile mücadele ediyor. Medya desteğini de arkalarına alıyorlar ama maalesef ülkemizde medya mücadeleye köstek oluyor” şeklinde konuştu.

“YAPILANLAR İKİYÜZLÜLÜK”
Uyuşturucu ve Alkol Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Mustafa Güney ise, yılbaşında oluşan çirkin görüntülerin sebebi olarak bazı medya kuruluşlarını gösterdi. Güney, “Bazı medya kuruluşları alkole özendirici haberler yapıyorlar. Daha sonra meydana gelen rezillikleri de kendi suçları yokmuş gibi davranıyorlar” ifadesini kullandı. Güney ifadelerini şöyle tamamladı: “Yılbaşında yaşanan olaylara hepimiz şahit olduk. Ülkemizin çeşitli yerlerinden çok kötü haberler ve görüntüler geldi. Yaşanan rezillikler ortada. Bazı medya organları ise sebebi oldukları şeyleri haber yaparak malzeme olarak kullandılar.”

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir