• DOLAR 32.603
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2414.195
  • ...
Erdoğan Şanlıurfa`da Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Alınan bilgiye göre Hakkari `nin coğrafi ve ekonomik olarak gelişmeye müsait olmadığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , şehir merkezini Yüksekova `ya taşımayı önerdi. Havaalanının da Yüksekova`ya yapıldığını hatırlatan Erdoğan, bunun için sivil toplum kuruluşlarından destek istedi.

Ziraatçılarla yaptığı toplantıda sorunları dinleyen Erdoğan çeşitli talepleri de istişare etti. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Erdoğan`dan Yüksekova`yı il yapmasını istedi. Başbakan`ın ise "Bu kumaştan iki elbise çıkmaz. Var mısınız? Şehri yukarıya Yüksekova`ya taşıyalım. Ben bunu hep söylüyorum ama bir sonuç alamıyoruz" karşılığını verdiği öğrenildi.

Görüşmenin perde arkasını Bugün`e anlatan Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Yüksekova`nın altyapısının bütün eksikliklerinin tamamlandığını, üniversitenin geldiğini, hastane yapıldığını söyledi. Hava alanının tamamlanmasıyla Yüksekova`nın cazibe merkezi haline geleceğini dile getiren Onay, ilçenin İran ve Irak ile ticaret kapılarına sahip olduğunun altını çizdi. Yüksekova`nın gündüz nüfusunun 130 bine ulaştığını dile getiren Onay, "Kişi başına en çok arazi düşen yer Yüksekova. Hakkâri`nin ekilebilir arazisin yüzde 81`i Yüksekova`da. Yüksekova`da bin 50 traktör var. Hakkâri`de bir tane bile yok. İşleyecek arazi yok. Hakkâri`nin şehir merkezi nüfusu ise 50 bin" dedi.

Bu gerekçelerle Yüksekova`nın vilayet olmasını istediklerini anlatan Onay, Erdoğan`ın "Şehir merkezini Yüksekova`ya taşıyalım" karşılığını verdiğini belirtti. Bunun ancak referandumla olabileceğine dikkat çeken Onay, "Hakkârili’ler kabul eder mi? Etmezler" ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir