• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
28 Şubat Bin Yıl Sürmedi Ama Artçıları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

28 Şubat darbecileri, bin yıl sürecek demişti. Postmodern darbenin üzerinden tam 23 yıl geçti. Ama artçıları henüz bitmiş değil. Darbecilerin oluşturduğu fişlemelerin oluşturduğu mağduriyetler hâlâ bile güncelliğini koruyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan öğretmenlik mülakatlarında KPSS’den yüksek puan alanlar mülakatlarda düşük not verilerek elendi.

MAZLUM-DER Genel Sekreteri Kaya Kartal, 28 Şubatın soğuk rüzgarlarının halen bile dindar kesimler üzerinde estirildiğini belirterek “Halen cezaevlerinde olan mağdurlar var ve halen güvenlik soruşturmalarına takılan mütedeyyin insanlar var” dedi.

MÜLAKAT ZULMÜ SÜRÜYOR

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından duyurusu yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için yapılan sözlü mülakat sonuçları açıklandı. Yüzlerce öğretmen adayı, puanlarının düşürüldüğünü belirterek mağdur edildiklerini ifade etti. KPSS'de yüksek puan almalarına rağmen, mülakatta 60 puan barajının altında bırakıldıklarını söyleyen öğretmen adayları, tercih yapmalarının engellendiğini dile getirdi. Yaşadıkları mağduriyetle ilgili konuşan öğretmen adayları, tepkilerini ifade ederek hükümete çağrıda bulundu. Puanının 76 iken 55’e indirildiğini belirten Din Kültürü Öğretmenliği mezunu M.E.A, “16 yıllık emeğimizi tek kalemde heba ettiler. Bu büyük haksızlık giderilmeli.” diyerek, tepkisini dile getirdi.

Durumun görmezden gelindiğini belirten M.E.A, “Bize yapılanı görmek istemiyorlar. Konuyla ilgili milli eğitim yetkililerine ulaşmak istedim, ancak kimse cevap vermedi.Daha önceden güvenlik soruşturmaları ile haksızlıklar yapılıyor ve insanlar mağdur ediliyordu. Güvenlik soruşturması geçte olsa Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Ama mülakatlar sürüyor ve mülakatlarda bizi elediler. Hiçbir suçu olmamasına rağmen karakol görmemiş insanlara terörist muamelesi yapılması kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

“HAK YEMEK BU KADAR BASİT OLMAMALI”

Matematik öğretmenliği mezunu B.Ç. ise sınavdan 82 almasına rağmen kendisine 55 puan verilerek baraj altında bırakıldığını belirtti. B.Ç. "Mülakata girmeye hak kazandım, ama mülakatta puanım 55’e düşürüldü. Bunun neden yapıldığını anlamıyorum. Hak yemek bu kadar basit olmamalı. Bakanlığın 'formalite' olarak yapılıyor dediği mülakatta, benim gibi onlarca kişinin elenmesi FETÖ’nün yaptıklarını hatırlatıyor." dedi.

“16 YILLIK EMEĞİMİN HEBA EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİM”

Mülakat skandalına itiraz edeceğini belirten mağdur öğretmen adayı M.F ise şöyle konuştu: “KPSS’den 73,8 aldım. Atama için sıralamadaydım ama puanım 55’e düşürüldü. Puanı görünce şok oldum. Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip resmi itirazda bulunacağım. İtirazdan sonuç çıkmazsa konuyu yargıya taşıyacağım. 16 yıllık emeğimin heba edilmesine izin vermeyeceğim.” ifadelerini kullandı.

“28 ŞUBAT MAĞDURU 150 KİŞİ CEZAEVİNDE”

MAZLUM-DER Genel Sekreteri Avukat Kaya Kartal, “Maalesef ‘bin yıl sürecek’ diyen darbeci generalleri kısmen doğrulayan süreç devam ediyor. Özellikle dindar kesim bunu hissediyor. Sivas Davası mağdurlarından 24 kişi 93 yılından beri cezaevinde. Bu dava başta olmak üzere birçok siyasi dosyadan halen 150 kişi cezaevinde. Bu mağduriyetler bununla da sınırlı kalmadı. ‘28 Şubat yargısı’ üzerine bina edilen ‘Paralel Yargı’ da birçok kesimi mağdur etti. Halen bu mağduriyetlerle ilgili de bir adım atılmış değil.” ifadelerini kullandı.

“O DÖNEM OLUŞTURULAN HAFIZA HALEN AYAKTA”

FETÖ ve 28 Şubat hafızasının halen kullanıldığı vurgusu yapan Kartal, “28 Şubatçıların oluşturduğu bir devlet hafızası vardı ve bu hafıza temizlenmedi. 28 Şubat’a ‘darbe’ dedik ama o süreçte emniyetin, yargının ve istihbaratın oluşturduğu hafıza halen ayakta. Bugün çeşitli derneklere üye oldukları gerekçesiyle insanlar işe alınmıyor. Çok basit meslek başvurularında bile bu yola başvuruluyor ve insanlar mağdur ediliyor. Bu yönüyle 28 Şubat bitmiş değil. Paralel yapının oluşturduğu arşiv de olduğu gibi duruyor. Siyasi iktidar değiştiği zaman bu fişlemeler ve bu yargı kararları daha şedit bir şekilde hissedilecek. Ama şuan bile birçok etkisini görüyoruz.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir