• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Gaziantep’te Regaip Kandili dolayısıyla Kur'an-ı Kerim hediye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te Regaip Kandili dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar, dua edip namaz kıldı. Kentteki camilerde okunan Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ile Regaip Kandili’nin manevi atmosferini yaşayan vatandaşlar, üç aylara ulaşmanın sevincini yaşadı.

Ulu Cami başta olmak üzere kentte bulunan tarihi ve diğer camilere akın eden 7'den 70'e kadın-erkek vatandaşlar, bu mübarek geceyi dua ederek, Kur’an-ı Kerim okuyarak ve namaz kılarak ihya ederken, camilere gelen vatandaşlara Şahinbey Belediyesi tarafından Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

Regaip Kandili dolayısıyla yatsı namazı sonrasında camilerde Kur'an-ı Kerim dağıtarak, vatandaşların gönlüne dokunan Şahinbey Belediyesi, tatlı ikramında da bulundu.

Namazdan çıkan vatandaşlar Kur'an-ı Kerim almak için stant önlerinde yerlerini aldı. Kur’an-ı Kerimleri alan vatandaşlar, gecenin en anlamlı hediyesinden dolayı Şahinbey Belediyesine ve Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.

Yatsı namazını Hoşgör Camii’nde kılan Tahmazoğlu, namazın ardından vatandaşlarla sohbet ederek, gecelerini kutladı. Stantlarda vatandaşlara Kur’an-ı Kerim dağıtan Tahmazoğlu, gecenin önemi ile ilgili yaptığı açıklamada, mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili’nin tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diledi.

Tahmazoğlu, “Bugün mübarek üç aylara girdik ve bu gece üç ayların ilk kandil gecesi mübarek Regaip Kandili'ni kutluyoruz. Rabbim nice mübarek gecelere ulaşmayı nasip etsin. Recep ayı çok önemli bir aydır. Diğer vakitlerde bir amele bir sevap yazılırken Recep ayında yüz sevap yazılıyor. Şaban ayında 300, Ramazan ayında bin sevap yazılıyor. Kadir Gecesi’nde ise 30 bin sevap yazılıyor. Bu geceler çok kazançlı geceler. Üç aylarda mümkün mertebe pazartesi ve perşembe günleri oruçlu geçirmeliyiz. Bu mübarek gece ve aylarda ibadet etmek elbette de çok kazançlıdır. Üç ayların milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini ve Müslümanların üzerindeki bu zulmün kalkmasını diliyorum. İnşallah Müslümanların huzurla geçirdiği güzel aylar olmasını diliyorum.” dedi.

Geceyi camide ihya eden tüm vatandaşlara Şahinbey Belediyesi olarak Kur’an-ı Kerim dağıttıklarını ve lokma tatlı ikramında bulunduklarını anımsatan Tahmazoğlu, vatandaşların Regaib Kandili'ni kutladı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir