• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
DİB Başkanı Erbaş: "İkinci bir duyuruya kadar umreye gidilmeyecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kandil programına katılmak üzere Adana Sabancı Merkez Camisine gelen Erbaş, burada vatandaşlarla muhabbet edip kandillerini tebrik etti.

Çin'de ortaya çıkan ve yaklaşık 40 ülkeye yayılan Corona virüs nedeniyle geçici olarak umreye gidişlerin durdurulduğunu belirten Erbaş, Suudi yönetiminin, salgınının önüne geçilmesine yönelik umre ziyaretlerinin askıya alması kararını şöyle değerlendirdi:

Suudi Arabistan sabah saatlerinde Corona virüs tehlikesine tedbir almak için, bundan sonra Suudi Arabistan'a umre ziyareti girişlerini durdurdu. Tedbir amaçlı geçici bir durdurma olduğunu ifade ettiler. Havaalanlarına gitmek üzere olan umrecilerimize bilgi verdik, onların evlerinden çıkmamalarını veya havaalanına gitmişseler evlerine dönmelerini sağladık. Suudi Arabistan, 'geçici' ifadesini kullanıyor. Ne zamana kadar sürer, bununla ilgili biz Sağlık Bakanlığımızla da istişare içerisinde süreci takip ediyoruz.

Şu an umre yapan vatandaşların karardan etkilenmeyeceğini belirten "Şu anki umrecilerimiz normal ibadetlerini, umre ziyaretlerini yapacaklar, ne zaman dönüş tarihler planlanmışsa o tarihlerde dönecekler. Onlarla ilgili herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil. Ancak bugünden itibaren umreye gitmek için müracaat etmek isteyen kardeşlerimiz, yeni bir duyuruya kadar umreye müracaat edemeyecekler, umre talepleri alınmayacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir