• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Bakan Koca: İran'dan gelmek isteyen vatandaşlar 14 günlük karantinaya alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıkta basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Koca, vaka sayısının dünya genelinde 81 bin 191’e ulaştığını, hayatını kaybedenlerin sayısının da 2 bin 768’ü bulduğunu belirtti.

Çin’deki vaka sayısında azalma görülse de diğer ülkelerdeki vaka sayısının arttığını söyleyen Koca, Çin’de günlük 1000 ve üzeri vaka sayısı görülürken son günlerde bu rakamın 400-500’e indiğini ve artış hızının düştüğünü dile getirdi.

Türkiye’de henüz vakaya rastlanmadığını ancak bunun rastlanmayacağı anlamına gelmeyeceğini ifade eden Koca, tüm çabalarının virüsün ülkeye girişinin önlenmesine yönelik olduğunun altını çizdi.

İran’daki vaka sayısı ve ölümlerin arttığına dikkati çeken Koca, bu duruma yönelik kara sınırında tedbir aldıklarını ve uçuşlara kısıtlama getirdiklerini hatırlattı.

İran ile kara sınırında sahra hastaneleri oluşturulduğuna değinen Koca, İran uyrukluları ülkeye almayacaklarını ancak gelmek isteyen Türkiye vatandaşlarına 14 günlük karantina sürecini anlatarak, işlemleri yürüteceklerini belirtti.

Bakan Koca, "7 günde tekrarı ondan sonra da risk durumuna göre, gerektiğinde evde 14 günü tamamlamak yönünde bir yaklaşım benimsendi. Farklı illerimizde şüpheli durumlara ilişkin bildirimler olmakta. Bu şüpheli gördüğümüz tüm vakalardan numuneler alınmakta. Şu ana kadar herhangi bir tektik sonucunun pozitif çıkmadığını özellikle söylemek istiyorum." dedi.

Farklı şehirlerde karantina hastanesi olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Koca, "İran’dan gelen Türk vatandaşları için gözlem evi, misafirhane veya hastane ortamlarına ilişkin hazırlıklarımız var. Yarın o yerleri de gezeceğiz. Yani mümkün mertebe sınır ve sınıra yakın ortamlarda hasta olabilecek, olma ihtimali, potansiyeli, riski olan kişileri gözleme almayı tercih ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir