• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Ağrılılar Regaip Kandili'ni Merkez Camii'nde ihya ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra okunan mevlit ve ilahiler ile devam eden programda Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu vaaz verdi.

Vaazında tövbe konusunu ele alan Topçu, insanoğlunun hata yapabileceğini hatırlatarak her daim tövbe ve istiğfar içerisinde olunması gerektiğine dikkat çekti.

Topçu, "Üç ayların içerisinde ilkini idrak ediyor olduğumuz Regaip Kandili'ndeyiz. Cenab-ı Zülcelal Hazretleri bu gecemizi hayırlara vesile kılsın. Bu gecenin ardından kandiller zinciri geliyor. Bu mübarek gecede tövbe istiğfar üzerinde duracağız, duruyoruz. Hazreti Peygamber, 'Ademoğlunun her biri hata işler, günah işler, yanlış yapabilir. Ama hata işleyenlerin, günah işleyenlerin en hayırlısı günahın farkına varıp günahından tövbe edendir.' buyurmuştur. Kişinin yapmış olduğu günahın, işlemiş olduğu cürmün farkına varması, Allah'a karşı yanlış yaptığını hatırlayıp el açarak gözyaşları içerisinde bağışlanma talebinde bulunması önemlidir. Önemli olan budur. Can çekişmediği sürece Allah insanın tövbesini kabul eder. O yüzden her daim Allah'tan bağışlanma dilemeliyiz." dedi.

Program kılınan yatsı namazının ardından sona erdi.

Regaip Kandili nedeni ile cami çıkışında Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ve üyeler, vatandaşlara lokum ve çikolata ikramında bulundular. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir