• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı tarihi Mecidiye Han'ı gezdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarihi Mecidiye Han ile ilgili Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'ndan bilgi alan Yazıcı, hanı çok beğendiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Handa incelemelerde bulunduktan sonra açıklamalarda bulunan Yazıcı, kültürel miraslara sahip çıkılmasının önemli olduğunu belirtti.

 

"Kültürel mirasımız bakımından Anadolu'muz çok zengin"

Yazıcı, "Mecidiye Han'ın eski fotoğraflarını gördüm ve şimdiki halini gezdik, gurur verici bir çalışma olmuş. Bu güzel çalışmaya emek veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu tebrik ediyorum. Kültürel mirasımız bakımından Anadolu'muz çok zengin. Ancak esas olan ise bu mirası görebilmek. Terk edilmiş ve harabe halde olan Mecidiye Han'ın durumunu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kendisine mesele edip burayı restore ederek Gazianteplilerin ve burayı ziyaret edenlerin hizmetine sunmuş. Gençlerin ve çocuklarımızın ders çalıştığı Millet Kırathanesi'ni ziyaret ettik. Orada çocukların şevkle ders çalıştığını gördük. Bu bile çok önemli. Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum." dedi.

Ziyarette Yazıcı'ya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve protokol üyeleri eşlik etti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir