• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Google Çeviri, 3 yeni Türkî dili hizmete sunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

En popüler otomatik çeviri hizmetlerinden biri olan ve neredeyse herkesin bir noktada kullanması muhtemel olan Google'ın çeviri hizmeti, 4 yıl aradan sonra ilk kez yeni dilleri kullanıma sokuyor.

Yeni eklemelerle Google Translate, artık toplamda 108 dili destekliyor.

Eklenen yeni diller arasında Kinyarwanda, Odia, Tatar, Türkmen ve Uygur dilleri bulunuyor.Bununla birlikte Google, eklediği bu yeni beş dilin ortak konuşma popülasyonunun dünya çapında yaklaşık 75 milyon kişi olduğunu da vurguladı.

Bir şirket sözcüsü yaptığı açıklamada "Google Translate, web üzerinde bulunan mevcut içeriklerden öğreniyor ve bazı dillerin çok fazla web içeriği olmadığında, sistemin bu diller etkili bir şekilde öğrenmesi zor oluyor." dedi. Ancak, Google'ın makine öğrenim teknolojilerindeki son gelişmeler sayesinde az içerikle de çeviri araçlarını besleyebileceklerini vurguladı.

Şirket, güncellemenin önümüzdeki günlerde Google Translate kullanıcılarının birçoğu için kullanılabilir olacağını bildirdi. Google Translate, bu beş yeni dil için hem metin çevirisini hem de web sitesi çevirisini destekleyecek. Ayrıca Kinyarwanda, Tatar ve Uygur dilleri için sanal klavye de desteklenecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir