• DOLAR 32.572
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2492.444
  • ...
Bingöllü öğrencilerden İdlib için anlamlı yardım kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrenciler, Suriye’nin İdlib kentinde devam eden savaş nedeniyle zor günler yaşayan yaşıtlarına ulaştırılmak üzere giyim, nakit para, oyuncak gibi malzemelerden oluşan bir yardım kampanyası başlattı.

Yardım kampanyası hakkında konuşan 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerden Ahmet Yasin Erdoğmuş, “Yardım kampanyası fikri evde aklıma geldi. Sıcak yatağımda yatarken, Suriye’deki yaşıtlarımın soğukta yaşadıkları durumları aklıma geldi. Yardım toplama fikrimi arkadaşlarımla paylaştıktan sonra okuldaki öğretmenlerimize bildirdim. Böylece yardım çalışmalarına başladık. Giyim, ayakkabı, nakit para, oyuncak gibi malzemeleri topladık, İdlib’deki kardeşlerimize göndereceğiz. Yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun.” dedi. 

Öğrencilerden Melik Çiftçi de “Okulumuzdaki arkadaşlar İdlib’deki Müslüman kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası düzenledi, bizler de yardımcı olmaya çalıştık. Toplanan malzemeleri kolilere kurup göndereceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Hasan Hüseyin ise okuldaki arkadaşlar olarak, savaştan dolayı zor zamanlar yaşayan Suriyeli Müslümanlar için yardım kampanyası başlattıklarını ve ailelerinden de destek aldıklarını söyledi.

Okul öğrencilerinden Berat Atan da şunları söyledi: “Yardım kampanyası fikrini okuldaki arkadaşlar olarak kendi aramızda başlattık. Savaş mağduru kardeşlerimize bir katkımız olsun diye böyle bir çalışma yaptık. Arkadaşlarımız, ailelerimiz herkes bir şekilde katkı sundu.”

15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Aytaç Özüt, Suriyeli mağdurlar için okul öğrencilerinin bir yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, “Yapılan yardım kampanyası konusunda öğrencilerimiz duyarlı davrandılar. Öğrencilerimiz, kendi harçlıklarından fedakârlık gösterip duyarlılıklarını gösterdiler.  Para, giyim, ayakkabı, battaniye gibi türden malzemelerle kampanyaya katkı sundular.  Dolayısıyla öğrencilerimize, ailelerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir