• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Eczacılardan maske fırsatçılarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Corona virüsün ortaya çıkmasından önce eczanelerde tanesi 0.25 kuruşa satılan maskelerin, şu anda çok yüksek fiyatlara satılmasına tepki gösteren eczacılar bu durumun fırsatçılığa çevrilmemesi gerektiği hususunda uyarıda bulundular.

"Hijyene dikkat etmemiz gerekiyor"

Eczacı Mehmet Akbaş, Corona virüsten korunmak için hijyene dikkat etmek gerektiğini belirterek şu tavsiyelerde bulundu:

 

Dünyamızı sarıp sarmalayan bir Corona virüs ile karşı karşıyayız. Corona virüsten korunmanın değişik yöntemleri var. Bunun başında hijyen gelmektedir. Buna çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Bir sağlık çalışanı olarak tavsiyemiz, mutlaka elimizi çok güzel ve günlük 3-4 defa yıkamamız gerekiyor. Hem çocuklarımızın yiyeceğine hem de kendi yiyeceğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Ellerimizi bol sabunlu suyla yıkayalım. Bu noktada insanların daha fazla temastan uzak durmaları gerekiyor. Şu anda kaygılı herhangi bir durum yok. Sağlık Bakanımızın açıklamasıyla da ülkemizde herhangi bir Corona virüs vakasına rastlanmadığı için kaygı verici, panik haline gerek yoktur.

"Bir maskeyi 5 TL'ye bulamıyoruz"

Eczacı Akbaş, maske fiyatlarının fahiş noktalara yükseldiğini ve piyasada bulamadıklarını belirtti.

Akbaş, "Burada maske problemi yaşanmakta. Firmalar da bunu maalesef fırsatçılığa çevirmişlerdir. Bu durumdan kurtulmamız gerekiyor. Bu furya başladığında bir kişinin günlük kullanacağı maskeyi 1 TL'ye satarken şu anda maske bulamıyoruz. 5 TL'ye bile maalesef bulamıyoruz. Bu durum hastalarımızın ekonomisini zor durumda bırakıyor. Böyle olunca hem eczaneler hem de firmalar, insanların güven duygusunu kaybetmektedir. Gerçekten bu maskenin maliyeti ne ise o maliyet üzerinden insanlara ulaştırılması gerekiyor. Fırsatçılar ekonomimizi olumsuz etkilemektedir. Firmalar kendi firmamız, insanlar kendi insanlarımız. Ona göre davranmamız gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Maskenin paketi 500 liraya çıkmış"

Akif Seyhan adlı eczacı ise virüs nedeni ile eczanelerinde maske ve eldiven kullanarak tedbir aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Corona virüsten dolayı tedbir amaçlı maske takıyoruz, eldiven kullanıyoruz. Komşumuz olan İran'da görülen Corona virüs vakaları dolayısıyla tedbirimizi arttırmışız. Bundan bir ay öncesine kadar bir maskeyi 25 kuruşa alabiliyorken, şimdi 2 ya da 2,5 liraya kadar çıkmış durumda. Çalıştığımız depolarda maske sıkıntısı var, bulamıyoruz. Hastalarımız internet üzerinden araştırma yaptıklarında kutusunu 500 liraya kadar alabiliyorlar ancak fiyatlar bayağı yüksek. Bu durumdan firmalarımızın vazgeçmeleri gerekiyor." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir