• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Sağlık Bakanı Koca: Doğubayazıt'ta 18 kişi karantinaya alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sınır bölgelerinde alınan tedbirleri yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Ağrı’ya geldi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan corona virüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulunan Koca, "Bildiğiniz gibi dünyada her gün etkisini gösteren corona virüs tehlikesi ile karşı karşıyayız. Çin'den sonra yakın komşumuz İran ve özellikle Kum kenti odaklı salgının giderek artmış olması, ölü sayısının giderek artışı sebebiyle özellikle hem kara hem hava hem de demir yolu ile ilgili tedbirlerimizi yoğunlaştırmıştık. İran'dan gelen vatandaşlarımızın sağlık taramalarını yapıp, hastane ortamında karantina altına aldık." dedi.

"Kum ve Meşhed bölgesinden gelen hastaları 14 gün karantina altında tutmak istiyoruz." diyen Bakan Koca, "Gürbulak Sınır Kapısı'ndan 60 kişiyi aldık, takip ediyoruz. Doğu Beyazıt hastanemiz var biliyorsunuz. Riskli gördüğümüz, kişileri Doğu Beyazıt’a alıyoruz. Oraya da 3 kişi ilave ettik ve 18 oldu sayı. Hiçbirinin 38'i geçen ateş bulgusu yok. Solunum sıkıntısı yok. Öksürük ve boğaz ağrısı gibi yakınmaları var. Biz hassasiyet gösterip daha yakın takip etmek istiyoruz, tedbirli olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Gürbulak sınır kapısında 37 arkadaşımız aktif olarak çalışıyor." diyen Koca, "Birkaç saat içerisinde 120-130 kişiye çıkmış olabilir, akşama kadar muhtemelen 200-220'ye kadar çıkabilir. Sınırın dışında 80 kişiye yakın vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Gelecek olan vatandaşlarımız bu tedbirlerin alındığını ve bunları yapmak zorunda olduğumuzu bilmelerini istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir