• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Yeşilay Batman Şube Başkanı Yılmaz: “Yeşilay’ın tüzüğüne yeni bağımlılık türleri eklendi”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Batman Şube Başkanı Şehmus Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, bağımlılıklara karşı farkındalığı artırmak amacıyla ülke genelinde çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğini belirtti.

Yılmaz, Yeşilay’ın tüzüğüne alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dahil olduğunu dile getirdi.

Yeşilay’ın kuruluşundan bu yana faaliyet alanını genişleterek, toplumu zararlı alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan korumaya yönelik pek çok proje gerçekleştirdiğini söyleyen Yılmaz, “Yeşilay olarak yıl boyunca bağımlılıklara ilişkin farkındalığı artırmak için pek çok çalışma gerçekleştiriyoruz. Yeşilay Haftası’nın kutlandığı 1-7 Mart tarihleri arasında ise bu çalışmalarımıza yenilerini ekliyoruz. Biz 100 yıldır bağımlılıklarla mücadele eden, sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefiyle faaliyetlerini sürdüren, bunun için bilimden, sanattan, spordan yararlanan köklü bir kurumuz. Bu yıl da Yeşilay’a gönül vermiş tüm vatandaşlarımızla birlikte hem 100’üncü yaşımızı kutlayacak hem de ‘Nice Sağlıklı Nesillere’ diyeceğiz. Herkesi bize katılmaya ve sağlıklı nesiller hedefimizi desteklemeye çağırıyoruz.” dedi.

Yeşilay’ın çalışmalarının topluma ulaşmasında gönüllülerin önemli bir rolü olduğuna değinen Yılmaz, “Yeşilay olarak, bizim çalışmalarımızın bireylere ulaşmasında gönüllülerimizin yürüttüğü çalışmalar çok değerli. Ne kadar fazla insan Yeşilay’ın çalışmalarından haberdar olur ve öğrendiklerini çevresiyle paylaşırsa, bağımlılıklarla mücadelemiz o kadar güçlenir. 1920 yılında faaliyete başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş, kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dahil olmuştur.” diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir