• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
İtalyan başkandan: " Kendimi karantinaya alıyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fontana, Facebook hesabından paylaştığı bir görüntüde, yakın çalışma arkadaşının koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını belirterek, bu nedenle yapmaları gereken basın toplantısını iptal etmek durumunda kaldıklarını anlattı.

Yakın çalışma arkadaşıyla temasta olan ekibi ve kendisinin de testlerden geçtiğini aktaran Fontana, bu testlerin negatif çıkmasına karşın kendisini de karantinaya aldığını bildirdi.

Attilio Fontana, karantina kararının gerekçesini ise "Bugün itibaren bir şeyler değişecek. Ben de üst düzey sağlık enstitüsünün talimatlarına uyacağım, bunun için iki hafta boyunca kendi halimde tecritte yaşamaya çalışacağım. Bunu özellikle benimle çalışanları korumak için yapıyorum" ifadeleriyle açıkladı.

BAŞKANIN BÖLGESİ VİRÜSÜN EN ÇOK GÖRÜLDÜĞÜ YER

İtalya'da geçen cumadan bu yana Kovid-19 nedeniyle 12 kişi hayatını kaybederken, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 400'ü buldu. Salgının görüldüğü bölgeler arasında İtalya içinde Lombardiya başı çekiyor.

İtalya, bu istatistiklerle koronavirüsün en hızlı yayıldığı ve en çok ölümün görüldüğü ülkeler sıralamasında da dünya genelinde ilk 5'te yer alırken, Avrupa'da ise birinci durumda bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir