• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
TEKNOFEST başvurularında son gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

TEKNOFEST 2020, 22-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilecek. TEKNOFEST teknoloji yarışmaları ilkokul ve ortaokul, lise, üniversite ve üzeri olmak üzere farklı yaş gruplarına yönelik düzenleniyor.

Örneğin lise öğrencilerine yönelik düzenlenen İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması, Akıllı Ulaşım Yarışması, Helikopter Tasarım Yarışması, İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması, Roket Yarışması, Robotik Yarışmaları, Robotaksi – Binek Otonom Araç Yarışması, Tarım Teknolojileri Yarışması, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, World Drone Cup ve Hack Zeugma olmak üzere 14 farklı yarışma var.

SON BAŞVURU TARİHİ 28 ŞUBAT 

TEKNOFEST teknoloji yarışmaları ile gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılması amaçlanıyor. Bu yıl teknoloji yarışmalarına başvuran ve ön eleme aşamasını geçen proje sahibi gençlerden oluşan takımlara toplamda 4 Milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği sağlanıyor.

Dereceye giren takımları ise 3 Milyon TL'nin üzerinde ödüller bekliyor. TEKNOFEST teknoloji yarışmaları arasında yürütücülüğünü TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) ve Roketsan A.Ş.’nin yaptığı Roket Yarışması da bulunuyor.

TEKNOFEST Roket Yarışması’nın atışlarının eylül ayının ilk haftasında Aksaray’da gerçekleştirilmesi planlanıyor. Roket Yarışması’nın başvuruları www.teknofest.org adresinden çevrimiçi olarak yapılabiliyor.

TEKNOFEST 2020 Gaziantep kapsamında gerçekleştirilecek teknoloji yarışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.teknofest.org/duyurular-47.html adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir