• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Judo federasyonu ile Dicle Üniversitesi arasında protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mekez Kayapınar İlçesi’nde bir otelde gerçekleşen imza törenine Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Yener Yüksel, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, kamu kurum müdürleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı.

İmza töreninde konuşan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, hazırlanan projedeki amaçlarının, gençlerin ve çocukların enerjilerini doğru yerlerde ve alanlarda harcamalarını hedeflediklerini belirtti.

Katılımcılara hitaben konuşma yapan Güzeloğlu, projenin önemine dikkat çekerek, "İl genelinde 21 bin genç öğrencimize judoyu ve bu sporla birlikte sağlıklı, güvenli ve güçlü bir geleceği sunuyoruz. Spor, yerelden evrensele uzanan, kucaklayan, sevgiyi çoğaltan, saygıyla pekişen ve güçlenen bir kişiliği oluşturuyor." dedi.

Diyarbakır'ın, Türkiye'deki genç nüfusu bakımından büyük bir şehir olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, "Onun için ilk etapta başlayan sayımız 21 bin. Diyarbakır'daki her gencimizi ve öğrencimizi sporla buluşturarak üniversitemizin yapacağı yetenek taraması doğrultusunda en uygun spor yapmalarını sağlayacak bir altyapı hazırlayacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün imkanlarımızı ve kurumlarımızı bu amaç doğrultusunda buluşturacağız." ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda yapılacak olan 2'nci uluslararası yarı maratonuna vurgu yapan Güzeloğlu, "Çocuklarımızdan ve gençlerimizden başlayarak Diyarbakır'ın bu büyük gücünün spora yansımasına şahit olacağız. Yakın bir tarihte Diyarbakır'da uluslararası Sur yarı maratonu yapıyoruz. 19 Nisan'da Diyarbakır'daki sloganımız 'Sur'da koş, tarihe koş' olacak." şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, "Sur'u artık büyük ve zengin birikimiyle geleceğe aktaran yanıyla uluslararası alana taşıyoruz. 19 Nisan'da Türkiye'nin en büyük 2'nci uluslararası yarı maratonunda 10 binleri bekliyoruz. Spora gönül veren herkesi Diyarbakır'da, Sur'da tarihle buluşmaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir