• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
Gazeteciye 1 Ay 7 Gün Hapis Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - PKK yöneticilerinden Murat Karayılan`ın Batman`da meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan mayın faciasının ardından yaptığı açıklamayı, yayınlaması nedeniyle Batman 1. Sulh Ceza Mahkemesinde açılan dava sonucunda, açıklamayı yayımlayan Batman Gazetesi Yazı işleri Müdürü Ercan Atay, ``Suçu ve suçluyu övme`` suçunu işlediği gerekçesiyle 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme TCK` nın 62 maddesi gereğince cezayı 1/6 oranında indirerek cezayı 1 ay 7 güne indirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Atay, aynı açıklamanın birçok basın-yayın organında çıktığını ve kendi gazetelerinde herhangi bir yorum bulunmadığını vurguladı. Buna rağmen böyle bir ceza verilmesine anlam veremediğini belirten Atay, ``Bu durum Basın özgürlüğüne vurulmuş darbedir. Özellikle bu bölgede görev yapan gazeteciler, verilen hapis cezalarıyla sindirilmek istenmektedirler. Yargıtay`a başvurarak temyiz talebinde bulunacağım ve konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götüreceğim`` dedi.

Kararı değerlendiren Hukukçular, yorumsuz bir haberin suç ve suçluyu övme şeklinde değerlendirilmesi gerekçesinin ne olduğunun merak edildiğini söylediler.

Sanık Avukatı Zeki Ekmen de, verilen kararda çelişki bulunduğunu savunarak, ``Hâkim, sanığın fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışlarını nazara alarak hakkında belirlenen ceza üzerinden 1/6 oranında indirim yapmıştır. Ancak aynı hâkim, sanığın dosyaya yansıyan kişiliği ile birlikte yargılama sürecinde pişmanlık gösterdiğine ilişkin bir kanaat oluşmadığından dolayı hapis cezasının ertelenmesine yer olmadığını açıklamıştır. Bu büyük bir çelişkidir`` diye konuştu.

Batman Barosu yönetimi konuyu ele aldığını ve olayın takipçisi olacağını belirterek bundan sonraki süreci yakından izleyeceğini bildirdi.

M.Salih Özcan - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir