• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Siyer Yarışması'nda Umre kazanan Ömer Faruk Özel duygu ve düşüncelerini paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz cuma günü Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkilileri tarafından "O'nu oku O'nu yaşa" temasıyla 2 Şubat'ta düzenlenen Umre ödüllü Siyer Yarışması sonuçları REHBER TV'de canlı olarak açıklandı.

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesinde Siyer Yarışması 2'nci kategoriden Umre ödülü kazanan Ömer Faruk Özel (14), duygu ve düşüncelerini anlattı.

Türkiye geneli 2'nci kategoriden 132 kişi 60'ta 60 soruya net doğru cevap verdi.

Kuraya tabi tutulan kişiler arasında ismi çıkan Özel, sınava dua ile başladığını ve insanların Hazreti Peygamberi kendilerine örnek aldığında huzurlu olacağını söyledi.  

Siyer Yarışması öncesi nasıl hazırlandığını anlatan Özel, "Siyer Sınavı kitabını aldıktan sonra okumaya başladım ve önemli gördüğüm yerleri işaretleyerek not almaya başladım. Kitabı dört defa okudum aynı zaman aldığın notları da çok tekrar ettim. Sınava gireceğim gün çok heyecanlıydım çünkü Peygamber Efendimizin söz konusu olduğu bir sınavdı. Sınıfta kitapçıklar dağıtıldığında ilk önce dua ile sınava başladım. İlk önce basit ve kolay gördüğüm soruları çözdüm, zor olanları ise işaretleyerek sonraya bıraktım vaktim yettiği için o sorulara tekrar dönüp çözdüm. Sınav optiğimi 3-4 defa kontrol ettim. Çok fazla büyük bir iddiam yoktu ama 3 soru falan yanlış yapacağımı düşündüm, çünkü o sorular beni bayağı bir zorladı. Zor sorular benim vaktimi çok aldı. Tekrar Besmele çektim bekledim ve soruları yine yavaş yavaş çözmeye başladım." dedi.

"Kurada ismim çıkınca çok heyecanlandım"

Sorulan 60 soruya net cevap veren ve isminin kura çekimi ile açıklandığında heyecanlandığını söyleyen Özel, "Sınavın açıklanacağı gün, camiye yatsı namazını kılmaya gitmiştim. Namazdan sonra eve gittiğimde REHBER TV'de birinci kategori açıklanıyordu, ben de izlemeye başladım. Hepimiz evde ailece oturmuştuk. REHBER TV'de '2'nci kategoriyi açıklayacağız' dediğinde hepimiz artık konuşmayı kestik çünkü merakla bekliyorduk. Tabi ondan önce mesaj bana gelmişti 60 sorudan hepsine doğru cevap verdiğime dair, 'heyecanlıydım acaba hangi ödül gelecek' diye. İzlerken bir de baktık ki Umre için benim ismim çıktı. O vakit çok heyecanlandım. Ailem hepsi heyecanlı ve mutluydu, ben, mutluluktan babamın elini öpüyordum Allah böyle bir şey nasip etmişti, herkese nasip olmaz. Sınavda emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sınav çok güzeldi hem Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyor hem de ödül kazanıyoruz." diye konuştu.

"İnsanlar ancak Hazreti Peygamberi örnek alırsa mutlu ve huzurlu olur"

İnsanların Hazreti Peygamberi kendine örnek aldığında mutlu ve huzurlu olacağını aktaran Özel, "Peygamber Efendimizin hayatını öğrenip O'ndan örnekler almalı, yaşantımız O'na göre olmalıdır, bütün insanlık O'nun emri üzerinedir. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmezsek ve onun gibi yaşamazsak zarar ederiz, mutlu yaşayamayız ve huzurlu olamayız. Peygamber Efendimizin hayatını birçok insana öğretmeliyiz, bu sınava katılımlar yüksek olmalıdır. Çünkü insanlık Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmedikçe ve O'nu örnek almadıkça kurtuluşa eremeyecektir, bunlar geçeklerdir. Peygamber Efendimizin hayatı o kadar güzel bir şekilde geçirilmiş ki O'nu kitaplara sığdıramayız. Peygamber Efendimiz yalan söylemediği biz de yalan söylememeye çalışmalıyız, insanların kalbini kırmadığı gibi biz de kırmamaya çalışmalıyız. Peygamber Efendimiz Allah'a ibadet ettiği gibi biz de Allah'a ibadet etmeliyiz. İbadetlerimizi huşu içerisinde yapmalıyız. İbadetlerimizi sanki zorunluymuş gibi yapmamalı, bizim için huzur ve Allah'a kavuşmak için bir aracı olarak yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Siyer Yarışması vesilesiyle Hazreti Peygamber hakkında çok şey örendiğini ve Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden Ömer Faruk Özel, sözlerine şu ifadelerle son verdi:

"Bu çalışma çok güzeldi çünkü daha önce bilmediğimiz şeyleri öğrendik. Peygamber Efendimizin yapmadığı şeyleri biz daha önce yaptığımız için sınav vesilesiyle öğrenip terk etmeye başladık. O'nun yaptığı iyilikleri biz de yapmaya çalıştık. Sınavı hazırlayanların emeğine sağlık, sınav çok güzel olmuştu. Kitapta çok güzel bilgiler vardı. O'nun hayatını okuyanlar, daha iyi bir insan olmaya çalışacaklardır.  Allah nasip ederse Umre'de Allah'ın evi olan Kâbe'yi, Peygamber Efendimizin mescidini göreceğiz. Orada dualarımızın kabul olacağını düşünüyorum. Umrede İnşallah herkese dua edeceğiz. Allah'u Teâlâ herkese hidayet verir İnşallah. Bu sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Allah razı olsun." (İLKHA)






Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir