• DOLAR 32.54
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2495.352
  • ...
Hindular Müslümanlara yönelik saldırılarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıl sonunda onaylanan Yeni Vatandaşlık Yasası, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş'ten gelen 6 dini gruba vatandaşlık yolunu açıyor. Ancak Müslüman göçmenler kapsam dışında tutuluyor.

Söz konusu yasayı protesto eden Müslümanlar Delhi'de Pazar günü protesto gösterileri başlattı. Yasayı destekleyen Hinduların da karşıt gösteri düzenlediği Delhi'de, Müslümanlara yönelik saldırılar gerçekleştirildi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bazı Hindu çetelerin, silahsız ve savunmasız Müslümanlara taş, soba, demir çubuk gibi aletlerle saldırdığı görüldü.

Hindu gruplar ayrıca Müslümanların dükkan ve evlerini hedef aldı, bazı camileri tahrip etti, Kur'an-ı Kerim sayfalarını yırtarak yerlere attığı belirtildi.

Bir caminin minaresine tırmanan Hindu çete elamanının, minarenin başındaki hilali kırarak Hindistan bayrağını astığı görüntüler de sosyal medyaya yansıdı.

Yaşanan olaylarda birçok Müslüman hayatını kaybetti. Bazı Müslümanlar Hindu çetelerin saldırılarına karşı kendini savunmaya çalıştı. Her iki gruptan şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Delhi'nin kuzeydoğusundaki Mustafabad'da yaşayan Müslümanlardan bazıları, eşyalarını alarak bölgeyi terk etmeye başladı.

Delhi polisi Hindu çeteleri aratmadı

Delhi polisinin de 5 kişilik Müslüman bir grubu darp ederek yere yatırdığı, Hindistan Ulusal Marşı'nı söylemeye zorladığı görüntüler de sosyal medyaya yansıdı.

Müslüman sandıkları gazetecilere saldırdılar

Hindu çeteler, olayları takip eden gazetecilere de saldırdığı ancak Müslüman olmadıklarını öğrenince darp etmekten vazgeçtikleri belirtildi.

Bir foto muhabirinin, dini kimliğini kanıtlamak için pantolonunu çıkardığı, böylece sünnetli olup olmadığını kanıtlamaya çalıştığı ifade edildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir