• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Remdesivir nedir? Remdesivir corona virüsünü tedavi eder mi? Remdesivir eczanelerde bulunur mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Remdesivir  ilacı corona virüsünü yok edebilecek mi? Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsüne karşı flaş bir açıklama yaptı. DSÖ remdesivir adlı ilacın corona virüse yakalanan hastalarda iyileştirici özelliğe sahip olduğu açıklandı. Peki remdesivir ilacı nedir? Fiyatı ne kadar? Remdesivir eczanelerde bulunur mu? 

Remdesivir ilacı dünyayı corona salgınından kurtaracak ilaç mı? 6 Şubat'ta ABD'li ilaç şirketi Gilead Sciences tarafından geliştirilen "Remdesivir" adlı ilacın testlerine başlaması için onay almıştı. O testlerden olumlu sonuç çıktığı açıklandı. Virüs tüm dünyayı sararken vatandaş da Remdesivir ilacını merak etmeye başladı. Binlerce kişi internette remdesivir ilacını aramaya başladı.

REMDESİVİR TESTLERİNDEN OLUMLU SONUÇ ÇIKTI

Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Cang Şinmin, Çinli bilim adamlarının 70 bin kadar ilaç ve kimyasal bileşeni incelediğini, bunlardan 100'ünün laboratuvar ortamında test edilmek üzere seçildiğini belirtti. Söz konusu ilaçlardan da 3'ünün ümit verici olduğunu ifade eden Cang, Klorokin difosfat, Favipiravir ve Remdesivir'in insanlar üzerinde test edildiği bilgisini paylaştı. Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Ulusal Sağlık Komisyonu ve Ulusal Sağlık Ürünleri İdaresi, 6 Şubat'ta ABD'li ilaç şirketi Gilead Sciences tarafından geliştirilen "Remdesivir" adlı ilacın klinik deneylerine başlanması için onay vermişti.

DSÖ'DEN FLAŞ AÇIKLAMA: "TEK BİR İLAÇ VAR, O DA REMDESIVIR"

CNN International'da yer alan habere göre; Çin'in başkenti Pekin'deki bir basın açıklamasında konuşan DSÖ Genel Sekreter Yardımcısı Bruce Aylward, "Şu anda gerçek bir etki yaratabileceğini düşündüğümüz tek bir ilaç var, o da remdesivir" açıklamasında bulundu.

DSÖ yetkilileri, insanlarda remdesivir için klinik denemelerin yapıldığını ve sonuçların haftalar içinde elde edilebileceğini de sözlerine ekledi. İlaçla ilgili şu an iki çalışma yapıldığını açıklayan bir Amerikan biyoteknoloji şirketi, ilacın biri hastalığı ağır olan, diğeri orta derecede olanlara yönelik olarak araştırıldığını duyurdu. Şirket, çalışmanın sonuçlarını ise nisan ayında almayı planlıyor.

Geçmişte Ebola virüsünün tedavisinde de kullanılan Remdesivir'in, koronavirüs ailesinden olan MERS ve SARS üzerinde de bir miktar başarı elde ettiği açıklandı.

REMDESİVİR NEDİR? REMDESİVİR ECZANEDE BULUR MU?

Remdesivir, nükleotid analogları sınıfında bulunan yeni bir antiviral ilaçtır. Gilead Sciences tarafından Ebola virüsü hastalığı ve Marburg virüsü enfeksiyonları için bir tedavi olarak geliştirilmiştir. Laboratuvar testleri remdesivir'in SARS-CoV ve MERS-CoV gibi çok çeşitli virüslere karşı etkili olduğunu göstermektedir. İlaç, 2013-2016 Batı Afrika Ebola virüsü salgını tedavisinde kullanıldı. İlaç güvenli olduğu ortaya çıkmasına rağmen, Ebola virüsü gibi filovirüslere karşı özellikle etkili değildi .Gilead, Koronavirüs SARS-CoV-2'nin neden olduğu 2019-20 koronavirüs salgına cevap olarak, ilacın etkilerini incelemek üzere "az sayıda hasta" için remdesivir sağladı. SARS-CoV-2'ye karşı laboratuvar testlerine de başladı. Gilead, remdesivir ilacının hayvanlarda SARS ve MERS'e karşı "aktif olduğu" belirtti. 

EBOLA İLACI OLARAK BİLİNİYORDU

Ebola ilacı olarak kullanılan Remdesivir adlı ilaç Corona virüsünden etkilenen hastalarda etkili olabilir. Remdesivir, Wuhan seyahati sonrası hastalanan 35 yaşındaki bir erkeğin deneme sürecinde tedaviye olumlu yanıt verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir