• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
SINIRLARI AŞAN İYİLİK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

​Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı… İyilikte sınır tanımayan bu vakıf ve dernekler yaptıkları yardımlarla yüzbinlerce kişiye umut oluyorlar. Umut Kervanı Vakfı, 2019 yılında yurtiçi ve yurtdışında toplamda 57 bin 328 aileye 7 milyon 210 TL yardım ulaştırırken, Yetimler Vakfı yurt içi ve yurt dışında bir milyon 541 bin TL’lik yardımla yüzbinlere ulaştı.

AVRUPA YETİM ELİ UGANDA’DA

Afrika ülkesi Uganda'ya gelen yardım ekibi, başta yetimler olmak üzere fakir ve muhtaç ailelere yönelik yardım çalışmalarına başladı. Uluslararası yardım kuruluşları, inşa ettiği cami ve su kuyularının yanı sıra gıda, kırtasiye, adak kurbanlarıyla yetim, fakir ve muhtaçların derdine derman oluyor. 2019 yılında Almanya'da kurulan ve hızlı bir çalışma ile faaliyetlerine başlayan Avrupa Yetim Eli, Afrika ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerde yaptığı cami inşaatı ve su kuyusu projeleri gibi yardımlarla yüzleri güldürüyor. Bu kapsamda Afrika ülkelerinden Uganda'ya gelen yardım ekibi, fakir ve muhtaç ailelere yönelik yardım çalışmalarına başladı. Bir hafta boyunca ülkede kalacak yardım ekibi, hayırseverlerden aldıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Ülkenin başkentte devam eden projelerini de inceleyen Avrupa Yetim Eli ekibi, özellikle çocukların sevgi gösterisiyle karşılandı.

UGANDA’DA YARDIM FAALİYETLERİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, yetimler başta olmak üzere ülkedeki fakir ve muhtaç ailelere yardımlarda bulunacaklarını söyledi. Ateş, "Avrupa Yetim Eli olarak Afrika ülkesi Uganda'nın başkenti Kampala'dayız. Aylar önce Kibuli Müslim Okulu'na gelip okulun bazı eksiklerini tespit etmiştik. Özellikle okulda büyük sıkıntı olan mutfağın çatısını ve iç sıvasını yapmaya karar vermiştik. Şu an çalışmalar devam ediyor, yakın zamanda bitecek inşallah. Allah hayırseverlerimizden razı olsun. Bu okul çok önemlidir. Burada 800 öğrenci eğitim görüyor, bunun 600'ü yatılı kalıyor. Bu öğrencilerin içinde yetim öğrenciler çoktur. Hayırseverlerimiz hem bu mutfağın yapımını hem de sınıfların sıraları ile yatakhanenin ranzalarını üstlendi." dedi. Uganda'da yardım çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Ateş, Afrika ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerde yapacakları yardım çalışmaları için hayırseverlere de çağrıda bulundu.

BİRÇOK KITADA YARDIMLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Avrupa Yetim Eli Türkiye temsilcisi Nurullah Günaydın ise gazetemize yaptığı açıklamada, “Avrupa Yetim Eli, 2019 yılında Avrupa’da kuruldu. O tarihten bu yana gıda yardımı, yetim edinme, su kuyuları, katarakt tedavisi, mescit yapımı, kırtasiye malzemesi, giyim yardımı gibi projelere imza atarak dünyanın dört bir yanına yardım faaliyetlerini sürdürüyoruz. Bu yılın başında Balkan ülkelerindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıp yardım yaptık. Ocak ayı sonunda Afrika’daki Kenya’daki ihtiyaç sahiplerine ulaşıldı ve yardım ulaştırıldı. Yine Türkiye’de Elazığ’da yaşanan deprem sonrası da oraya ulaşarak gerekli yardımları ulaştırdık. Şu anda ekiplerimiz Uganda’da yardım faaliyetlerini sürdürüyorlar. Avrupa Yetim Eli olarak Avrupa, Balkan, Afrika ve Asya kıtalarında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Merkezi Almanya olan Avrupa Yetim Eli’nin Avrupa genelinde 50’ye yakın temsilciliği mevcut.” ifadelerini kullandı.

UMUT KERVANI, GÖRME ENGELLİ ÇOCUK İÇİN PROTEZ GÖZ YAPTIRDI

​Toplumdaki ihtiyaç sahibi ve mağdurlara ulaşmak adına her geçen gün yardım faaliyetlerini arttırarak devam ettiren Umut Kervanı, 2019 yılında yurtiçi ve yurtdışında toplamda 57 bin 328 aileye 7 milyon 210 TL yardım ulaştırdı. Bu yılın başında da yardımlarını aralıksız sürdüren Umut Kervanı Elazığ depreminde yaraları sarmaya giden ilk yardım gönüllülerindendi. Umut Kervanı, Suriye'de yaşanan savaş sebebiyle Halep'ten İstanbul'a gelen ve geçirdiği hastalık sebebiyle gözünü kaybeden küçük çocuğa protez göz yaptırdı. 3 yıl önce 3 çocukları ile birlikte Suriye'den kaçarak İstanbul'daki akrabalarının yanına sığınan aile, akrabalarının yardımıyla tek göz ve yarı bodrum olan bir eve yerleştirildi. Komşusunun vasıtasıyla Umut Kervanı Vakfına müracaat eden aile, henüz bir yaşındayken yakalandığı hastalık sebebiyle gözünü kaybeden İrfan Muhammed isimli çocukları için yardım talebinde bulundu. Talebe olumlu yanıt veren vakıf yetkilileri, küçük çocuk için protez göz yaptırdı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Umut Kervanı Vakfı Merkez Temsilcisi Mehmet Şirin Güneş, "Ailemiz 3 yıl önce Halep'ten 3 çocukları ile birlikte savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınmışlar. Önce akrabalarının yanına sığınan aile; komşu ve akrabalarının yardımıyla tek gözlü bir eve 500 TL kira karşılığında yerleştiriliyorlar. Çocuklarından İrfan Muhammed, bir yaşındayken yakalandığı hastalık sonrasında tedavi için Şam'a götürülüyor. Ancak yeterli imkân olmadığı için bir gözünü kaybediyor. Yaklaşık 6 bin TL olan protez masrafını karşılayamayan aile komşularının vasıtasıyla bize başvuruda bulundu. Biz de hayırseverlerin yaptıkları yardımlarla küçük çocuk için protez göz yaptırdık. Bu hayırlı işe vesile olan herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir