• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Bakan Koca: Türkiye'de corona virüse rastlanmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün İran'dan gelen bir yolcu uçağıyla ilgili Tiwtter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'da Corona virüs salgını nedeniyle Türkiye'ye getirilerek, gözlem altına alınan 132 yolcu ve 8 mürettebata yapılan muayenelerde virüse rastlanmadığını belirtti.

Bakan Koca şöyle konuştu: "Tahran'dan özel olarak Türk vatandaşlarını Türkiye'ye taşıyan Türk Hava Yolları'nın uçağının seferi esnasında, özelikle yolculardan bir kısmının Kum ve Meşhed ziyaretleri hikayesi olduğunun öğrenilmesi üzerine, bir kaç yolcuda da ateş olmayıp, öksürük yakınması, soğuk algınlığı olması sebebi ile uçağı Ankara'ya indirme yönünde bir karar aldık."

"Tüm yolcuların ilk muayeneleri yapıldı." diyen Bakan Koca, "İlk muayenede ateşi olan ve hasta olduğu lehine bulgu olan vatandaşımızın olmadığını söylemek istiyorum. Özellikle 140 kişi içinde ateşi olan herhangi bir yolcumuzun olmadığını, sadece 4 hastada öksürük ve 2 hastada boğaz ağrısı yakınmasının olduğunu ve bunların da ateşinin özellikle olmadığını, genel durumlarının iyi olduğunu ifade etmek istiyorum. Tüm numuneler çalışmaya başlandı. Sonuçlar zannediyorum önümüzdeki saatler içerisinde çıkmış olur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir