• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...

Başkale ilçesine bağlı Özpınar Mahallesi’nde meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin defin edilmesine katılan Bakan Pakdemirli beraberindeki heyetle beraber kurulan taziye çadırında ailelere başsağlığında bulundu.

Vatandaşları ziyaret ettikten sonra Edremit ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Van Tarım Orman Sektör Toplantısı’na” katılan Pakdemirli, Bakanlığın çalışmaları ve desteklemeler hakkında bilgiler vererek, kırsal kalkınma hibeleriyle binlerce vatandaşa istihdam sağladıklarını ve tarımsal hasılanın 17 yılda yüzde 500 arttığını söyledi.

Bakanlık olarak Van'a yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Pakdemirli, Van'ın büyükbaş hayvancılıktan çok küçükbaş hayvan üretim merkezi haline gelmesi gerektiğini ifade etti.

Van'a 2,8 milyar lira tarımsal destek verdiklerini söyleyen Pakdemirli, "Genç çiftçilerimizin 708 projesini 21 milyon lira destekledik. KKYDP ve İPARD kapsamında 338 proje için 88 milyon lira hibe desteği verdik. Sadece Van'ın otlu peynirini satmayı becerebilirsek, bunu ülke olarak yapabilirsek inanılmaz bir katma değer elde edebiliriz. Geçen yıl itibarıyla Van'dan Katar'a 32 binden fazla koyun ihracatı yapıldı. Ben istiyorum ki 100 binler olsun. İstiyorum ki, Türkiye gerçekten tekrar Orta Doğu'nun hayvancılık merkezi olsun. Tüm Orta Doğu coğrafyasına Türkiye ihracat yapsın. Türkiye'de bu potansiyel var. Van'a 3 milyon 493 bin metrekare alanda Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kuruyoruz. Bin vatandaşımıza burada istihdam sağlanacak." diye konuştu. (İLKHA)