• DOLAR 32.549
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2431.568
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 46 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen kişilere yönelik bir süredir yürütülen istihbarat ve teknik takip çalışmaları sonucu belirlenen adreslere baskın düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinin Hoşgör, Vatan, Karşıyaka, Hacıbaba, Yeşilvadi ve Kayaönü mahallelerinde 356 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında özel harekât polislerinin de yer aldığı 2 bin 317 polis görev alırken, drone, narkotik ve dedektör köpekleri ile operasyona destek verildi.

Yaklaşık bir hafta süren operasyonda, 122 şüpheli uyuşturucu sattığı gerekçesiyle gözaltına alınırken, operasyonda, mahallelerin girişlerinde uygulama yapıldı. Mahalle girişlerinde bazı araçlar da kontrol edilirken, şüpheli kişilerin de GBT sorgulaması yapıldı.

Operasyonda evlerde yapılan aramada, 5 kilo 500 gram esrar, 820 gram eroin, 4 bin 800 uyuşturucu hap, 11 hassas terazi, 5 kilo 500 gram sentetik uyuşturucu, 6 tabanca, 2 pompalı tüfek, 2 uzun namlulu silah ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen bir miktar para ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 46'sı çıkarıldığı mahkemece “uyuşturucu imal ve ticareti yapmak” suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. İLKHA



Bu haberler de ilginizi çekebilir