• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Sağlık-Sen Malatya Şubesi, sağlık çalışanlarının darp edilmesini kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezde bulunan 112 Acil Sağlık hizmetleri istasyonunda görevli 2 sağlık çalışanı, görevi başında darp edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Malatya Sağlık-Sen Şubesi, saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarının iki gün iş göremez raporu aldıklarını ve olayı şiddetle kınadıkları dile getirildi.

Açıklamada, "İlimiz merkezde bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görev yapan 2 sağlık çalışanlarımız görevi başında darp edilmiştir. Darp sonucu sağlık çalışanlarımıza 2 günlük iş göremezlik raporu verilmiştir. Fedakarlıkla özveriyle milletine sağlık hizmeti sunmaya çalışan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz." denildi.

Sağlık personellerin şiddete maruz kalmalarının asla kabul edilemeyeceğini belirtilen açıklamada, "Son zamanlarda vefakar, cefakar sağlık çalışanları hasta ve yakınları tarafından sözlü ve fiili olarak şiddete maruz bırakılmaktadır. Bu olaylar sağlık çalışanlarının hem psikolojisini bozmakta hem de motivasyonunu düşürmektedir. Sağlık çalışanlarının tek gayesi insanlarımıza hizmet etmek ve insanlara şifa dağıtmaktır. Maalesef bu hizmetlerinin karşılığında da sıklıkla şiddet olayı ile karşılaşmaktalar." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, “Görevi başındaki 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görevi başında bu çirkin saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu davranış hiçbir şekilde maruz görülemez. Adli süreç başlatılmıştır. Sağlık-Sen olarak bizde bu adli sürecin takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, şifa dağıtan ellere vefa gösterilmesini beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Şifa Dağıtanlara Kalkan Eller kırılsın!" ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)  



Bu haberler de ilginizi çekebilir