• DOLAR 32.577
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.146
  • ...
Yunanistan’da mehteran gösterisi ve ezan okunması sonrası hedef haline geldiler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan’ın Selanik şehrine bağlı Sohos ilçesindeki kilise önünde, Adıyaman’ın Gölbaşı Belediyesi mehter takımı ezan okuyarak, zafer marşları seslendirmesi büyük yankı uyandırdı. Yunan basınının köpürttüğü olay üzerine papazlar da tepki gösterdi. Yoğun baskı ve tehditlerden dolayı Türkiye grubu bugün Yunanistan’ı korumalar eşliğinde terk ederek Türkiye’ye geri dönüyor.

Adıyaman Gölbaşı Belediyesi 21 Şubat tarihinde başlayan ve 25 Şubat’ta sona erecek olan Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivaline katıldı. Yunanistan’ın Selanik şehrine bağlı Sohos ilçesindeki kilise önünde bulunan meydanda gösteri düzenleyen mehter takımının gösterisi büyük beğeni topladı.

Mehter takımının marş sırasında ezan okuması Yunanistan’da yaşayan Türk vatandaşları duygulandırdı. Dört gün boyunca Selanik şehrinin farklı noktalarında düzenlenen gösteriler yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Ekip, gösteriyi izlemeye gelenlere Gölbaşı üzümü ve Adıyaman çiğköftesi ikram etti. 

MATEM ÇANI ÇALINDIĞI İDDİASI

Türkiye ekibinin mehteranlı gösterisi ve ezan okuması Yunanistan’ı kızdırdı. Yunan medyası mehteran takımını davet etmenin suç olduğunu iddia ederken yerel yöneticilerden istifalarını istedi. Mehteranın köy meydanında konser verdiği sırada ise yakınlarda yer alan bir kilisenin papazının çanı matem düzeyinde çaldığı iddia edildi. Bazı kişilerin ise kilisenin de bulunduğu köy meydanındaki gösteriyi protesto amaçlı konseri terk ettikleri belirtiliyor.

HEDEF HALİNE GELDİLER

Büyük yankı uyandıran olay sonrası hedef haline gelen Türkiye'den gelen ekip içinse İçişleri Bakanlığı ve elçilik devreye girdi. 30 kişilik ekip, bugün biri önde diğeri arkada 2 araçlı koruma kontrolünde karayoluyla Yunanistan’ı terk ederek Türkiye’ye dönecek. 

Kaynak: Dünyabülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir