• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
Terörist çete yine Gazze'yi vurdu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Palestinian Territory
Terör örgütünün savaş uçakları, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni vurmaya devam ediyor.

Terör örgütünün ordusu, Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlenen hava saldırılarıyla İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri'ne (Seraya el-Kudüs) ait mevzileri hedef aldı.

Kudüs Seriyyeleri'nden "saldırıya karşılık verileceği" açıklaması

Öte yandan Kudüs Seriyyeleri, son saldırılara karşılık terör örgütü israil'e yeniden roket atışı başlattıklarını duyurdu.

Kudüs Seriyyeleri Sözcüsü Ebu Hamza, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"israil'in Gazze ve Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği saldırılara karşılık vermeyi sonlandırdığımızı açıklamıştık. Ancak düşman, sözünde durmadı ve bize ait mevzileri bombaladı. Biz de saldırıya saldırı ile karşılık verdik."

Kudüs Seriyyeleri, daha önceki açıklamasında, İslami Cihad mensubu 3 kişinin hayatını kaybettiği terör örgütü israil hava saldırısına karşılık vermeyi durduklarını ifade etmişti.

Bölgede gerilim yüksek

Terör örgütü israil ile Gazze arasındaki gerilim dün sabah bir Filistin İslami Cihad Hareketi üyesinin sınırda terör örgütü askerleri tarafından öldürülmesiyle yükselmişti.

Gazze’den terör örgütü israil tarafına 40’tan fazla roket atılmış, terör örgütü de Gazze ve Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında İslami Cihad’a ait olduğu dile getirilen hedeflere hava saldırıları düzenlemişti.

Saldırılarda Suriye’de 2 İslami Cihad üyesi hayatını kaybederken, Gazze’de de 4 kişi yaralanmıştı.

Bu arada terör örgütü ordusundan yapılan yazılı açıklamada da Gazze'den terör örgütü tarafına 50 roket fırlatıldığı, bunların yüzde 90'ının "Demir Kubbe" hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği aktarılmıştı.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir