• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...
SON DAKİKA
İNSANLIK SESSİZ… SİYONİST VAHŞET!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER MERKEZİ 

Siyonist terör çetesi, pazar günü Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğu kısmında, Yeni Abasan beldesinde İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri mensuplarından Filistinli Muhammed En-Naim'i şehid etmiş ve bir kişiyi yaralamıştı. En-Naim'i Şehid ettikten sonra işgal çetesi ordusuna ait bir buldozerin şehidin na’şını almaya çalışan bir gurup Filistinli gence engel olduğu ve Siyonist askerlerin onlara silah sıkıp iki kişiyi yaraladığı kameralara yansımıştı. Tüm bu yapılanların ardından işgalcilerin buldozer ile şehidin naşını almaya çalıştığı sırada ise ortaya korkunç görüntüler çıkmıştı. Buldozeri kullanan kişi, Filistinli şehidin na’şını önce kepçeye almak istemiş ancak naşı vahşice parçalamış ve ardından sürükleyerek götürmeye çalıştığı anlar sosyal medyaya yansıyınca büyük tepkilere neden olmuştu. Ancak tüm bu vahşete rağmen dünyanın sessizliği Filistin halkını yine yalnız bıraktı.

MERZUK: “İNSANLIK, FİLİSTİNLİLERİN CESETLERİNE BİLE KÖTÜ MUAMELE EDİLMESİ KARŞISINDA SESSİZ”

Siyonist terör çetesinin bu çirkin fiiline tepki gösteren Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyasi birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, "Filistinlilerin soğukkanlılıkla öldürülmesi ve cesetlerinin acımasızca kötü muamelelere maruz bırakılması insanlık için hiçbir şey ifade etmemektedir." dedi. Merzuk resmi Twitter sayfasında, yapılan bunca haksızlığın insanlık adına ve uluslararası yasalar gereğince suç olduğunu fakat Siyonist işgalciler nazarında bunun hiçbir şey ifade etmediğini belirtti.

KUDÜS TUGAYLARI: HAN YUNUS SALDIRISI AÇIK BİR VAHŞETTİR

Filistin’deki İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı olan Kudüs Tugayları da Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Han Yunus kentinin doğusunda bir mücahidin acımasız bir saldırıyla şehit edilmesinin açık bir düşmanlık olduğunu söyledi. Kudüs Tugayları sözcüsü Ebu Hamza, hareketin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit edilen Han Yunus Tugayları’ndan Muhammed Ali en-Nâim’in (27) kendi hareketlerine mensup olduğunu belirtti.

'SİYONİST DÜŞMAN ŞEHİDİN NA’ŞINA YAPILAN EZİYETİN BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR'

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, Siyonist katil işgal güçlerinin Gazze Şeridi sınırında ateş ederek 1 kişiyi şehit etmesi ve 3 kişiyi yaralamasının sonuçlarından Siyonist İşgalcilerin sorumlu olduğunu belirtti.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "Siyonist işgal güçlerinin, Gazze sınırlarında masum bir genci öldürmesi ve dünyanın gözü önünde na’şına eziyet etmesi, ağır bir suçtur ve israil'in Filistin halkına yönelik kara listesine bir yenisini daha eklemiştir. Siyonist düşman, işlediği suçun sonuçlarından sorumludur." ifadelerini kullandı. Berhum, İşgalcilerin işlediği bu suçla, Filistin halkını mücadelesinden vazgeçiremeyeceğini vurguladı.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Musab el-Buraym da "Siyonist israil işgal güçleri, Filistin halkına karşı işlediği suçların bedelini ödeyecek." dedi.

FİLİSTİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: BARBAR VE ACIMASIZ BİR EYLEM

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise işgal çetesinin pazar sabahı Gazze sınırı yakınında şehit ettiği 27 yaşındaki Muhammed En-Naim'in na’şına yönelik insanlık dışı uygulaması kınandı.

Açıklamada, işgal çetesinin şehidin na’şını buldozerle yerde sürüklemesi ve aşağılamasına ilişkin şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu uygulama, İsrail ordusunun nefret ve ırkçılığın ölçeğini yansıtan barbar ve acımasız bir eylemdir. İsrail askerlerinin bu uygulamaları Filistinlilere karşı işlediği cinayetler, baskılar ve tacizlerle sürmektedir." Siyonist bazı çete başlarının da askerlerin şehidin na’şına yönelik uygulamasının yer aldığı video görüntülerini sosyal medya hesaplarında paylaştıklarına işaret edilen açıklamada, "İşgal devletinin faşizmi ve ahlaki düşüklüğü şehit Muhammed En-Naim'in na’şına yönelik uygulamasında bir kez daha ortaya çıkmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir