• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep’te "Şehitler Gecesi" etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen "Şehitler Gecesi" programına halk yoğun ilgi gösterdi.

Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen program Eyyüp Korkut’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İslam davası için şehit olmuş şahsiyetleri konu alan sinevizyon gösterimiyle devam eden programın açılış ve selamlama konuşmasını Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Müslüm Yıldız yaptı.

Birçok İslam aliminin ve şahsiyetinin şubat ayı içerisinde şehit olduğuna dikkat çeken Yıldız, şehitlerin mesajlarının çok iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Programa konuşmacı olarak katılan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmed Göktaş ise, şehitlerin her zaman Müslümanların yollarını aydınlatan kandil ve meşale olduğunu belirtti.

"Hazreti Yahya (Aleyhisselam) Kudüs ve Filistin’in şehididir"

Göktaş Kudüs'e peygamber olarak gelen Hazreti Yahya’nın (Aleyhisselam) neden şehit edildiğinin çok iyi anlaşılması gerektiğini belirterek, "Hazreti Yahya’nın (Aleyhisselam) gerçekten şehadetinin çok iyi bilinmesi ve anlaşılması gereken Allah’ın (Celle Celaluhu) sevgili bir resulüdür. Yine Hazreti Yahya’nın (Aleyhisselam) şehadeti Kudüs ve Filistin ile ilgilidir. Çünkü Hazreti Yahya (Aleyhisselam) Kudüs’ün ve Filistin’in şehididir." dedi.

"Kudüs ve Mescid-i Aksa şehadetin merkezi ve kaynağıdır"

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın her zaman şehadetin merkezi olduğuna dikkat çeken Göktaş, "Şehitler ya bizatihi Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin için ya doğrudan doğruya orada şehit olmuşlardır. Ya da başka yerlerde de şehit olsalar, başka yerlerde de katliama uğrasalar yine Kudüs için katliama uğradılar, bu asla unutulmasın. Bugün özellikle günümüzde şehit edilen Müslümanların önemli bir bölümü ‘israil’ denilen terör devletinin emniyeti ve güveni için şehit edildiğinden dolayı sadece Kudüs’te, Filistin’de, Mescid-i Aksa’nın avlusunda şehit edilmesine gerek yok. Suriye’de, Bangladeş’te de yani nerede şehit edilirse edilsin, inanın Kudüs ve Mescid-i Aksa her zaman için şehadetin merkezi ve kaynağıdır." diye konuştu.

Bugün Allah (Celle Celaluhu) için şehit olmak isteyen, şehadete koşan ve "ben şehit olmak istiyorum" diyen yüzlerce, binlerce ve on binlerce kişinin olduğunu belirten Göktaş, İslam ümmetinin gençliğinin şehadet için hazır olduğunu belirtti.

"Şehitler yolumuzun üzerindeki kandillerdir"

Şehitlerin Allah’a (Celle Celaluhu) giden yolu gösteren birer kandiller olduğunun altını çizen Göktaş, "Şehitler olmasaydı, bu dünyada nasıl yaşanacağını ve Müslümanca nasıl dik durulacağını bilemezdik. Ayetleri kendimize göre yorumlar ve Allah (Celle Celaluhu) yolunda olduğumuzu zannederdik. İşte biz şehitlerimizi sadece hatıra, vefakârlık olsun ve bize yakışan budur diye anmıyoruz. Şehitler gerçekten bizim yolumuzun üzerindeki ışıl ışıl yanan ‘buradan gideceksiniz’ diyen işaretlerimizdir ve şehitlerimizi gerçekten rahmetle yâd ediyoruz. Rabbimizden onlara kavuşmayı, onların yolunda olmayı istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Âlimlerimiz ve yazarlarımız bu konunun üzerinde yoğunlaşmalıdır"

"Bugün İslam ümmetin başındaki en büyük bela ve felaket; Müslümanların birbirlerini ‘Allah’u ekber’ diyerek öldürmeleridir" diyen Göktaş, "Kâfirlerin öldürdüğünden daha çok Müslümanlar birbirlerini öldürdüler. Araştırmacılar, anketçiler, strateji sahipleri bir araştırma yapsınlar, son 20 yılda ABD’mi, Rusya’mı ve israil mi daha çok Müslüman öldürdü? Yoksa ‘Le ilahe illallah’ diyen insanlar mı daha çok Müslüman öldürdü? Buna bir bakalım. Böyle büyük bir bela ile karşı karşıyayız ve öncelikle bu sorunu çözmeliyiz. Çünkü bu çok önemli bir olaydır. Eğer bizi ABD bombası ve israil helikopteri şehit ediyorsa hiç üzülmüyoruz. Rabbimize kavuştuk diye bayram ediyoruz. Ama eğer biri sizi ‘Allah’u ekber’ diyerek öldürmüşse sizde ‘Allah’u ekber’ diyen bir insanı öldürmeye teşebbüs etmişseniz bundan daha büyük bir bela olabilir mi? Âlimlerimiz, yazarlarımız bu konunun üzerinde yoğunlaşmalıdır." diye konuştu.

Müslümanların İslam coğrafyalarında karşı karşıya kaldıkları fitnelere dikkat çekerek İslam âlimlerinin buna bir çözüm bulmaları gerektiğini söyleyen Göktaş, Müslümanların hiçbir zaman için birbirlerinin kardeşleri olduğunu unutmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Şehitleri konu alan ezgilerin ve şiirlerin seslendirildiği etkinlikte duygulu anların yaşandığı görülürken program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA) 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir