• DOLAR 32.584
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2428.92
  • ...
Gaziantep İl Müftü Vekili Yıldırım: “Üç aylar Müslümanlar için bir fırsattır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam alemi, Hazreti Muhammed'in, "Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur." dualarıyla karşılamış olduğu ve "üç aylar" olarak bilinen, mağfiret ve arınma mevsimine ulaşmanın sevinç ve heyecanını yaşıyor.

Halk arasında "üç aylar" diye ifade edilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının önemi ile ilgili konuşan Gaziantep İl Müftü Vekili Ramazan Yıldırım, yarın başlayacak üç ayların Müslümanlar için bir fırsat ve arınma mevsimi olduğunu belirtti.

Bu ayların Müslümanlar için bir fırsat olduğunu ve bu ayların daha çok ibadetle geçirilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, üç ayların ilahi rahmetin indiği kıymetli bir zaman dilimi olduğunu vurguladı.

“Üç aylar mübarek zaman dilimleridir”

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile "Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran üç ayların 25 Şubat'ta (yarın) başlayacağını anımsatan Yıldırım, “Üç aylar bolluk ve bereketi, rahmeti, ilahi mağfiretinin, inayetinin Müslümanlar ve insanlık üzerine bol bol yağdığı zaman dilimleridir. Aslında insanların hayatında kilometre taşlarıdır. Her bir kandil, mübarek gün ve geceler yani üç aylar mübarek zaman dilimleridir.  İnsanoğlu bu zaman dilimlerinde kendisine biraz daha çekidüzen verecek, biraz daha manevi açıdan kendisini şarj etmeye çalışacak ve Allah'ın (Celle Celaluhu) izniyle maneviyatını geliştirmeye çalışacak.” dedi.

“Üç aylar Müslümanlar için çok önemli bir fırsattır”

Regaip Kandili'nin de 27 Şubat Perşembe günü idrak edileceğini aktaran Yıldırım, “Regaip Kandili’ni de Miraç ve Beraat kandilleri takip edecektir. Allah'ın (Celle Celaluhu) izniyle Ramazan ayı ile taçlanacak. Bu zaman dilimlerini inşallah bu şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Üç aylar Müslümanlar için çok önemli bir fırsattır. Üç aylara ulaşmak tabi ki son derece önemli ama üç ayları değerlendirmek aslında daha önemlidir. Üç aylar bizlere aslında Ramazan ayının da kıymetli olduğunu söylemektedir.” diye konuştu.

“Manevi açıdan kendimizi Ramazan'a hazırlamalıyız”

Bu mübarek ay ve gecelerin bir fırsat olduğunu ve bundan dolayı çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, “Üç aylar münasebetiyle kendimize bir çekidüzen vermeliyiz. Kendimizi Rabbimizin istediği çizgide muhafaza etmeye çalışmamız gerekiyor. Recep ve Şaban ayları aynı zamanda Ramazan ayına hazırlıktır. Manevi açıdan kendimizi Ramazan'a hazırlamalıyız. Bu günlerin başlamasıyla daha fazla Kur'an-ı Kerim okumak, Kur’an-ı Kerim'in önemini anlamaya çalışmak, yüce Rabbimizin emir ve yasaklarını, bize emir buyurduklarını ve nasıl bir kul olmamız gerektiğini de bize hatırlattığı o ayetleri gündemimize almak, kendimizi ona göre çekidüzen vermek ve hayatımızı da ona göre düzenlemeye çalışmak lazım. Zaten Rabbimizin bizi yaratmasının amacı da budur. Recep ve Şaban ayından sonra da inşallah hep beraber sağlık içerisinde Ramazan ayına ulaşacağız ve inşallah hep birlikte Ramazan ayına değerlendirmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“Üç ayları en güzel şekilde değerlendirmeliyiz”

Peygamber Efendimizin de üç aylara önem verdiğini ve birçok hadisinde de bunu ifade ettiğine vurgu yapan Yıldırım, “Aslında yaşadığımız zaman son derece önemli ama o zamanı nasıl değerlendirdiğimiz daha önemli. Her birimize Allah (Celle Celaluhu) bir ömür sermayesi vermiş ve bu ömür sermayesinde gerçekten Allah'ın (Celle Celaluhu) istediği şekilde istediklerini yaparsak, bu ömür sermayesini en iyi değerlendirmiş oluruz. Ama yapmazsak maalesef kaybetmiş olanlardan oluruz. Allah (Celle Celaluhu) değerlendirmeyi nasip eylesin. Hem ülkemizde hem de dünyanın diğer bölgelerinde de musibetlerin, felaketlerin, savaşların, depremlerin özellikle son birkaç gündür yoğun bir şekilde yaşandığı ortamda bunların hepsi aslında bu dünyanın ne kadar geçici olduğunu ve yaşadığımız bu hayatın ne kadar kısa olduğunu, Allah'a (Celle Celaluhu) yönelmemizin, emir ve yasaklarını da yerine getirmemizin ne kadar zaruri olduğunu bizlere hatırlatıyor. Bu manada inşallah üç ayları en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Allah ile (Celle Celaluhu) beraber olmak için çabalamalıyız”

Üç aylarda yapılması gerekenlere de değinen Yıldırım, "Öncelikli olarak bol bol istiğfar etmeliyiz. Varsa yanlışlarımız, hatalarımız, eksiklerimiz bunlardan kendimizi arındırmalıyız. Bu aylarda mümkün olduğu kadar oruç tutmalı yani Ramazana hazırlık yapmalıyız. Bunun yanında nafile ibadetlerimizi artırmalıyız ve sadaka vermek, fakirleri gözetmeliyiz. Tüm bunlar üç aylarda diğer aylara göre daha fazla yapılması gereken ibadetlerdir. Üç aylarda çok dua etmeli, Allah'ı (Celle Celaluhu) anmak ve beraber olmak için çabalamalıyız.” diye konuştu.

Tüm İslam aleminin mübarek üç ayları ile Regaip Kandillerini tebrik eden Yıldırım, son olarak şunları söyledi:

“Bu duygu ve düşüncelerle, birlik ve beraberlik duygularının yoğun bir şekilde yaşandığı gerçekten de ihtiyacımızın olduğu, bütün farklılıklarımıza rağmen bizleri insan olarak yaratan Rabbimiz de bütün bu farklılıklara rağmen bir olmayı, beraber yaşamayı, karşılıklı birbirimizi anlamayı bizlerden bekliyor ve emrediyor. Üç ayları güzelce değerlendirip, Ramazan ayının provasını yapıp inşallah Ramazan ayında zirveyi yakalamayı ve Ramazan Bayramı’na Allah'ın (Celle Celaluhu) izniyle annemizden doğduğumuz gün gibi günahsız bir şekilde ulaşmayı Rabbim nasip etsin.” (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir