• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
Bakan Pakdemirli: “Van depreminin tüm zararları karşılanacak”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İran’ın Khoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Van’ın Başkale ilçesine bağlı köylerde hayatını kaybeden vatandaşların defin işlemleri gerçekleştirildi.

8 vatandaşın hayatını kaybettiği Özpınar köyünde düzenlenen defin işlemine katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Kurulan taziye çadırına geçen Pakdemirli, burada Fatiha okuyarak, hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla ilgilendi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Pakdemirli, depremin tüm zararlarının karşılanacağını söyledi.

Pakdemirli, “Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla bölgeye Süleyman Soylu bakanımız intikal etti. Bu sabah itibariyle Van’a geldim. İnşallah bu yaraları saracağız. En çok etkilenen köydeyiz. 8 vatandaşımız burada hayatını kaybetti. Toplamda 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 66 yaralımız var. Şu anda hastanelerde çoğu taburcu oldu, 32 yaralımız var.” dedi.

“5 köyde 3 bin 329 küçükbaş ve 72 büyükbaş hayvan telef gözüküyor”

Etkilenen 5 köyde 3 bin 329 küçükbaş hayvanın telef olduğunu belirten Pakdemirli, şunları söyledi:

“5 köyümüz etkilenmiş. Bu köylerimizin tümünde dün ilk saatlerden itibaren hemen hasar tespitlerine başladık. Burada en önemli olan şey canlarımızı kaybettik. Onlar henüz çok taze. Ama diğer taraftan yaraların hızlı sarılması için biz çalışmaları başlattık. 233 ahırımız yıkıldı. Onlarda bizim ekmek paramız. 3 bin 329 küçükbaş hayvanımız, 72 tanede büyükbaş hayvanımız telef gözüküyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu zararlarınız karşılanacak. Gerek bakanlığımızla alakalı konularda gerekse de Çevre Şehircilik Bakanlığı, AFAD, devlet tüm kurumlarıyla burada. Ne gerekiyorsa yapılacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

“Hep beraber yaraları saracağız”

Ahır çadırların kurulması için bölgeye sevkiyatın başladığına dikkat çeken Pakdemirli, diğer illerden de küçükbaş hayvan sevkiyatının başladığını ifade etti.

Pakdemirli, “Başkale ilçemize 200 küçükbaş hayvan getirdik. Yaralar tezedir. Şu cenazeleri bir kaldıralım. Dağıtıma da başlayacağız. Diğer illerden de sevkiyatlarımız başladı. Buradan tüm birliklerimize teşekkür ediyorum. Özellikle koyun keçi birliğimize de teşekkür ediyorum. Onların da katkıları oldu. Tabi giden yerine konmuyor, bunun farkındayız. Çiftçimizin, köylümüzün, besicimizin, yetiştiricimizin, hayatını sürdürebilmesi için üzerimize bakanlık olarak gereken neyse onu yapacağız. Yonca ve saman sevkiyatını yaptık. Sevkiyatlar devam edecek. 108 tane ahır çadır dün itibariyle sevk ettik. 200 civarında ahır çadırımızda bölgeye sevk ediliyor. Hayvanlarınızın itlafı ve imhası konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah depremin yaralarını hep birlikte sarıyor olacağız.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir