• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Bağlar Belediyesi'ni ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağlar'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Yılmaz, halkın hizmet görmesi için ellerinden geleni yapmaları için bunun bir fırsat olduğunu söyledi

Uzun yıllardır hizmete hasret kalan Bağlar'ın çehresinin değişmesi halinde bunun Diyarbakır'ın değişim ve dönüşümüne katkı sağlayacağını kaydeden Yılmaz, "Ekip ruhu önemli. Teknik kadro olmadan bu iş olmaz. Çok genç bir ekiple çalışıyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi ile ortak projeler yapabilirsiniz. Bağlar halkı yıllardır hizmet görmedi. Yıllar önce Bağlar'a girdiğim zaman esnaf, 'Burası batakhane gibi olmuş, hırsızlık, uyuşturucu, her türlü sıkıntı var.' dediler. Dolaysıyla bizim burada ferah bir şehir oluşturmamız gerekiyor. Gerçekten şu anda Bağlar, Diyarbakır'ın kalbidir. Bağlar değişirse Diyarbakır değişir, Güneydoğu değişir, Türkiye değişir. Biz de elimizden ne gelirse Bağlar'ımızın yanındayız. Büyükşehir Belediyesi'nin teknik kadrosunu mutlaka kullanın. Bağlar halkı hizmet görsün. Bu bir fırsat." dedi.

"Bağlar Belediyesi'ne her türlü desteği vereceğiz"

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ise Bağlar'da değişim yaşandığına dikkat çekerek Bağlar Belediyesi'ne her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini kaydetti. Güzeloğlu, "Sayın bakanımızın ifade ettiği gibi Bağlar, değişim ve dönüşümün merkezi olacak. Millet bahçeleri ve kentsel dönüşümde merkez Bağlar olacak. Hemen burada belirtiyorum biz bu hizmetler için Bağlar'ımıza bir milyon TL'yi taahhüt ediyoruz. Her konuda desteğimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Anlamlı ziyaret nedeniyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a teşekkür eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, göreve geldikten sonra gece gündüz demeden çalışarak değişim süreci başlattıklarını dile getirdi.

"Taşıdığımız Sorumluluğun Farkındayız"

Kentsel dönüşüm alanındaki sürece de değinen Beyoğlu, "Zor bir süreçte göreve geldik. 11 ayda çok büyük bir değişime imza attık. Özellikle kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yaptık. Kentsel dönüşümde son aşamaya gelindi. Kaynartepe Mahallesi'nde başlayacağımız kentsel dönüşüm projesine Bağlar'ımızın tamamında ihtiyaç var. Taşıdığımız sorumluluğun farkındayız. Canla başla gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Metruk binaları yıkıyoruz ve boşalan yerlere halı sahalar yapacağız, potalar kuracağız, spor ve dinlenme alanları oluşturacağız. Geldiğimiz günden bu yana her gün ev ziyaretleri yapıyoruz. İnsanların dertlerini ve sorunlarını dinliyoruz. Diyarbakır ulaşımı için ana noktalardan olan Sento caddesinde Karayolları ile birlikte yol yenileme çalışması yaptık. 90 modern aracımızla Bağlar'ımızı temizliyoruz. İlçemizin her yeri tertemiz. Esnafımızı her akşam ziyaret edip sorunlarını dinliyoruz. Ara sokaklarda sıkıntı varsa hemen çözmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Eğitime yönelik yaptıkları çalışmalardan da bahseden Beyoğlu, "Üniversite adaylarına yönelik açtığımız ücretsiz TYT- AYT kurslarında 220 öğrencimiz eğitim görüyor. Okullarımıza 25 ton boya aldık. Okul bahçelerini çevre düzenlemesi ile modern hale getirdik." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir