• DOLAR 32.343
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2238.867
  • ...
Mardin'de evlilikler ve taziye yemekleri hakkında örnek karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altın fiyatlarının yüksek olması ve düğün yapacaklardan istenen takı tutarının yüksek olması, gençlerin evlenmesini zorlaştırması nedeniyle halkın talebi doğrultusunda harekete geçen yetkililer önemli bir karara imza attılar.

Dargeçit Müftülüğü öncülüğünde başlatılan çalışmaya Kaymakam, Belediye Başkanı, kurum amirleri, STK, kanaat önderleri, siyasi partiler, imam-hatip ve muhtarlar da destek verdi.

Konuyla ilgili Dargeçit Düğün Sarayı ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıda alınan kararlar imza altına alınarak yürürlüğe sokuldu. Çalışmaya 138 kişi imza atarak destek verdi.

Toplantıda yapılan açıklamaların ardından alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Dargeçit ilçesi dâhilinde evlenme ve taziyeler ile ilgili esas ve usuller

"Toplumumuzun artan düğün masrafları gençlerimizin evlenmelerini engellemekte ve taziye yemekleri, vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmaktadır. Bu itibarla gençlerimizin yuva kurmalarını kolaylaştırmak, Allah'ın rızasını kazanmak ve israfın önüne geçmek zaruri bir hal almıştır.

Bu nedenle toplumumuzun beklentilerini gerçekleştirmek için Dargeçit ilçesi genelinde ikamet eden ve isimleri aşağıda ve ek listede yazılı ilçe kaymakamı, belediye başkanı, ilçe müftüsü, daire amirleri, imamlar, mahalle muhtarları ve ilçe kanaat önderlerinden müteşekkil heyet, 22 Şubat 2020 günü Dargeçit Düğün Sarayı ve Kongre Merkezinde toplanarak aşağıdaki kararları almışlardır:

1- Evlenmelerde gelin adayına alınan altın takılar 180 (Yüz seksen) gramı geçmeyecektir.

2- Başlık parası tamamen kaldırılmıştır. Gelin adayına alınan takılar dışında damat adayından hiçbir şekilde altın, yüzük, bilezik, zincir vb. bir şey istenmeyecektir.

3- Taziyelerde, taziyenin son gününde Mevlid yemeği verilmeyecektir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir