• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
Yardım kuruluşları: 3 ayların kıymeti bilinerek yardımlar arttırılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uluslararası yardım kuruluşlarından Yetim, Öksüz, Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin, mübarek 3 ayların önemine değinerek yapılacak olan ibadetlerle beraber hayır ve hasenatların önemine vurgu yaptı.

Taştekin, "25 Şubat Salı günü itibariyle mübarek üç ayların manevi iklimi üzerimize doğuyor İnşallah. İçerisinde Regaib, Miraç, Berat ve bin aydan daha değerli olan Kadir gecesi gibi dört mübarek geceyi barındıran üç aylar, Müslümanlar için ibadet, arınma, tevbe ve tefekkür günleridir." dedi.

"Bu aylar, yapılan hayırların ve ibadetlerin sevapların katsayılarının çok yüksek olduğu istisnai zamanlardır"

Kardeşlik ve yardımlaşmanın ehemmiyetine vurgu yapan Taştekin, "Müslümanlar arası yardımlaşmanın, kardeşliğin, isar ve fedakarlığın doruğa çıkacağı bu mübarek iklimde, en çok da yetimlerin kucaklanması, onlara şefkat gösterilmesi, yaralarının sarılması, gözyaşlarının silinmesi, eksikliklerinin giderilmesi gerekmektedir. Çünkü bu aylar, yapılan hayırların, ibadetlerin büyük sevaplarla karşılık bulduğu, sevapların katsayılarının çok yüksek olduğu istisnai zamanlardır." diye konuştu.

Yetimler Vakfı olarak diğer zamanlara oranla yardımlarını daha fazla ulaştırmaya çalışacaklarını aktaran Taştekin, "Tüm hayırsever kardeş ve bacılarımızdan da Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'a komşu olmanın en kestirme yolu olan yetimlere daha çok kol kanat germelerini istirham ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu vesileyle tüm Müslümanların mübarek üç aylarını can-u gönülden tebrik ettiklerini belirten Taştekin, yapılacak tüm ibadet, dua ve niyazların kabul olması temennisinde bulundu.

"3 aylarda yardımlarımızı daha da arttıracağız"

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi ise, yılın 12 ayı içerisinde faaliyet yürütmekle beraber 3 ayları daha da önemsediklerini ifade ederek, "İnşallah yarın idrak edilecek olan 3 ayların başı olan Recep ayına girmiş olacağız. Bu vesile ile tüm Müslümanların 3 aylarını tebrik eder, Rabbimizden hayırlara vesile olmasını dileriz. Umut Kervanı olarak bizler de faaliyetlerimizi yılın 12 ayına sığdırmakla birlikte bu ayları daha bir önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Umut Kervanı olarak bu aylarda çalışmalarını arttıracaklarını hatırlatan Elelçi, "Zira bu ayların kendi içerisinde barındırmış olduğu hayırlar münasebetiyle bizler Umut Kervanı olarak daha fazla bir gayret ve çalışma göstererek ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmeye gayret edeceğiz." temennisinde bulundu.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Elelçi, son olarak şunları söyledi:

"Bu hayırlı gün ve işlerde bulunmak isteyen tüm hayırseverlere çağrımız; bu ayların kıymetini, değerini, sevap ve hayrını göz önünde bulundurarak mazlumlara katkı sunmak ve yardım etme gayesiyle yanımızda bulunmalarını isteriz. Şimdiden yapılacak olan hayırları Rabbim dergâh-ı izzetinde kabul eylesin ve mübarek ayların hayrından bizleri mahrum etmesin." (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir