• DOLAR 32.337
  • EURO 35.197
  • ALTIN 2245.607
  • ...
Milli elektronik kelepçe 2021’de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarının yerli ve milli ürünler kullanması için yönlendirici bir rol üstleniyor.

Bugüne kadar şüpheli, sanık veya hükümlülerin izlenmesi amacıyla yurt dışından ithal edilen elektronik izleme sistemleri, 2021 yılından itibaren milli olacak.

Tasarımı, yazılımı ve üretimi milli imkanlarla gerçekleştirilecek olan elektronik izleme sisteminin kullanılmasına 1 Ocak 2021’de başlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kamu alımları ve yatırımlarının ciddi bir ölçek oluşturduğunun altını çizerek, “Bu sayede yerlileşme ve millileşme alanındaki hedeflerimize daha hızlı varabiliriz. Topyekün kalkınma için, yerliliği ve milliliği olmazsa olmaz bir ilke olarak kabul etmeliyiz. Elektronik İzleme Sisteminde kullanılan ürünler, sistemin yürürlüğe girdiği 2013 yılından bu yana hep yurt dışından ithal edilmişti. Bakanlığımızın Sanayi İşbirliği Projeleri ile ilk kez, milli olarak üretilmiş sistemi kullanacağız. Bu proje kapsamında toplamda yaklaşık 20 milyon TL’lik ithalatın önüne geçmeyi hedefliyoruz. ” diye konuştu.

YÜZDE 68 ORANINDA YURT İÇİ KATMA DEĞER

STM ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan Sanayi ve Teknoloji Katılımı Sözleşmesi gereğince sözleşme bedelinin yüzde 68’ine karşılık gelen tutarda yurt içi katma değer gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında kazanılacak kabiliyetler, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere muhtelif kamu idarelerinin izleme ve takip sistemlerine yönelik ihtiyaçlarının karşılanmasında da kullanılabilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir